Carsten Werge er normalt kendt fra tv-branchen som manden bag mikrofonen, der guider dig igennem de største fodboldkampe.

Men hans passion for badminton er heller ikke til at tage fejl af.

Han er nemlig blevet valgt ind i Badminton Danmarks hovedbestyrelse som eliteansvarlig. Det gjorde han ved Badminton Danmarks repræsentantskabsmøde lørdag.

Og han er ikke kommet for at se på. Han vil sætte sit eget præg på udviklingen af sporten i Danmark:

»De fleste siger, at de går ind med ydmyghed. Det gør jeg ikke. Jeg kommer til at gå ind med en helt masse tro på, at jeg kan lave nogle ting om. Men jeg kommer jo ind uden at have nogen dagsorden på forhånd, så jeg skal tale med eliteklubberne, med landstrænerne og spillerne, og når jeg så har været hele vejen rundt, vil jeg lave en prioriteret liste over, hvad der er vigtigst lige nu,« siger Carsten Werge til Badminton.dk.

Da han tidligere i år offentliggjorde sit ønske om at træde ind som eliteansvarlig, var han bekymret for den øgede konkurrence i sporten. Sporten vokser, og det gør det sværere for danskerne at nå toppen.

Derfor vil han i sit nye virke blandt andet være med til at sikre, at danskerne kan fortsætte med at høre til i verdenstoppen.

Selv om Carsten Werge udadtil er kendt fra sit virke som fodboldkommentator og journalist for Viasat, er han ikke et ukendt ansigt i badminton. Han har nemlig erfaring fra sin formandspost i Hvidovre Badminton Club.

I samme klub spillede han også, fra han var otte år til begyndelsen af 20'erne, hvor han dog opgav sporten på grund af studier. Han står noteret for 199 kampe for klubben, men var væk fra klubben i næsten 30 år, inden hans egne børn blev gamle nok til at prøve sporten af. I dag spiller begge hans døtre i klubben.

Carsten Werge fortsætter i tjansen som fodboldkommentator, men supplerer det altså nu med sit nye virke i Badminton Danmark.