Hadbeskeder. Dødstrusler.

Det var, hvad der mødte Mia Blichfeldt i indbakken, efter hun fredag bankede den malaysiske badmintonspiller Goh Jin Wei ved VM for blandede hold.

Noget, badmintonspilleren selv fortalte om i et opslag på Instagram, og det har fået den tidligere spiller Camilla Martin til tasterne.

'Det her er usmageligt. Sportsfolk samler nationer! Kæmper mod andre nationer i en sportslig atmosfære med nerverne uden på tøjet. Sørger for at samle os foran skærme og ha' noget sport at se frem til at se og følge,' skriver hun i et opslag på Instagram.

Mia Blichfeldt har fået grimme beskeder efter fredagens kamp.
Mia Blichfeldt har fået grimme beskeder efter fredagens kamp. Foto: WANG ZHAO
Vis mere

Nogle af beskederne i Blichfeldts indbakke gik på, at hun var både 'uhøflig' og 'usportslig', mens andre skrev, at de hader Danmark på grund af hende, og at hun burde skamme sig, har hun fortalt til TV 2 Sport. Og nogle havde altså også truet hende på livet.

'Hvornår tager firmaerne bag de sociale medier affære? Hvornår begynder de at gå forrest i de her sager, så vi kan se og høre, at de på deres platforme ikke vil finde sig i det her!!!' skriver Camilla Martin videre i sin opsang, der får opbakning fra blandt andre Badminton Danmark.

Camilla Martin, der i dag er vært hos TV 2 Sport, har tidligere fortalt i et interview med B.T., hvordan tonen på de sociale medier er blevet alt for hård.

»Det er noget, vi skal gøre noget ved. Det hører ingen steder hjemme, at man kan sidde bag en skærm og skrive så hadefulde og grimme beskeder, som en lille del af befolkningen kan finde på,« sagde hun blandt andet.

Her fortalte hun også, at sportsfolk er mennesker, 'der er blevet dygtige til noget' – i en sådan grad, at de bliver vist på tv.

»De bliver offentligt kendte, men de er ikke anderledes indrettet psykisk end os andre. Så når man sætter sig ned og synes, man kan skrive til en målmand eller angriber, at han er grim eller kvalm, fordi han ikke kan score mål, skal man bare lige huske, at de på det mentale plan ikke er meget anderledes indstillet end en selv. De har bare været dygtige og heldige at havne et sted, der giver noget opmærksomhed,« sagde Camilla Martin.

Her slog hun også fast, at hun var glad for, der ikke var sociale medier på den måde, da hun selv spillede, for hun havde 'ikke overlevet det' karrieremæssigt.

»Jeg ville have givet mig i kast med dem alle sammen, flippet ud, skældt og smældet. Det tager bare tid og energi fra det, man laver.«