Mathias Boe, doublemakker til Carsten Mogensen, fortæller om det seneste nye med den hjerneopererede badminton-spiller.
Mathias Boe, doublemakker til Carsten Mogensen, fortæller om det seneste nye med den hjerneopererede badminton-spiller.

Mathias Boe er kommet hjem fra Rusland med gode nyheder om sin hjerneopererede doublemakker, Carsten Mogensen, der benytter mange lejligheder til at fyre jokes af fra hospitalssengen.

Onsdag eftermiddag havde Mathias Boe indkaldt den danske presse til en lille snak i Idrættens Hus i Brøndby, og han benyttede lejligheden til at levere en række gode nyheder om Carsten Mogensen, der i sidste uge blev opereret for en aneurisme (en unormal pulsåreudvidelse) i hjernen i forbindelse med europamesterskaberne for hold i badminton i den russiske by Kazan.

»I går (tirsdag, red.) var en rigtig god dag for ham. Han var oppe af sengen og gå 25 meter på hospitalsgangen. Han kan selv sidde i sofaen og børste tænder. I dag (onsdag, red.) har han været træt og meget påvirket. Han sover meget, og han sover mere, end lægerne synes, hvad godt er. Men det er vidst meget normalt i hans tilstand,« sagde Mathias Boe.

Bare fordi du er blevet opereret i hjernen, så betyder det ikke nødvendigvis, at den 'dårlige' humor går tabt. I hvert fald ikke i Carsten Mogensens tilfælde.

»Hjernen fungerer ganske fint - han lukker lort ud hele tiden i sine vågne timer og joker, og det er typisk ham,« sagde Mathias Boe, inden han gav et eksempel på en af de mange kække bemærkninger, der er kommet fra sygesengen:

»Finn (sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, red.) sagde på et tidspunkt til ham: Nu skal du høre dagens plan. Du skal spise, du skal drikke, og du skal lidt op. Det svarede Carsten ikke på. Så spurgte Finn ham, om han kunne gentage, hvad der lige var blevet sagt. Så svarede Carsten: Ja, jeg skal IKKE spise, jeg skal IKKE drikke, og jeg skal sove alt det, som jeg overhovedet kan.«

Mathias Boe lagde dog ikke skjul på, at forløbet selvfølgelig har været hårdt for Carsten Mogensen og alle implicerede. Alvoren gik op for Mathias Boe, da Carsten Mogensen bankede på hans værelsesdør - de boede på enkeltværelser i Rusland.

Til at begynde med troede Mathias Boe faktisk, at Carsten Mogensen lavede sjov, da han snøvlende vaklede ind på værelset, som om han var spastisk lammet. Mogensens ansigt hang dog i den ene side. Og så gik alvoren op for Mathias Boe, der hurtigt fik kontaktet landsholdets fysioterapeut, som ikke skulle bruge mange nanosekunder på at sende Boe i receptionen for at tilkalde en ambulance.

Dagen efter indlæggelsen opererede lægerne Carsten Mogensen i hjernen, og siden er han så gradvist kommet til sig selv. Der er udsigt til, at han kommer hjem til Danmark igen, men det er endnu for tidligt at sige hvornår, fortalte Mathias Boe ved mødet med de danske journalister.

Og der er også et andet spørgsmål, som trænger sig på, for kommer Carsten Mogensen til at kunne spille badminton på eliteniveau igen? De færreste overlevende, som bliver ramt af en aneurisme, lever videre uden skavanker. Det er Mathias Boe - og Carsten Mogensen - udmærket klar over.

»Jeg er helt sikker på, at han nok skal blive frisk, men om han kan dyrke eliteidræt igen, det ved jeg ikke. Det er for tidligt at sige noget om. Hans badminton betyder alt for ham, og jeg tror, det rumsterer meget inde i hovedet på ham, hvad der skal ske med karrieren. I første omgang ønsker jeg bare, han kommer tilbage til et normalt liv igen, men jeg håber selvfølgelig også, at vi om et par måneder kan samle trådene op,« sagde Mathias Boe, der er ret afklaret med, at deltagelsen til legene i Rio de Janiero kan glippe.

»En af os kunne jo været blevet skadet eller eller have fået en halsbetændelse dagen før, og vi har en masse gode minder fra vores karriere.«

Et af de minder er uden tvivl den sølvmedalje, som Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt ved OL i 2012.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.