Den danske badmintonspiller Carsten Mogensen (til højre) er blevet ramt af hjernehindeblødning.
Den danske badmintonspiller Carsten Mogensen (til højre) er blevet ramt af hjernehindeblødning. Foto: Henning Bagger

Et voldsomt chok har ramt den danske badmintonlejr under dette års EM i Rusland.

Tidligere i dag kom det frem, at den danske badmintonspiller Carsten Mogensen er blevet akut opereret efter en pludseligt opstået hjernehindeblødning.

Årsagen var en medfødt udposning på et blodkar i hjernen, en såkaldt aneurisme, som bristede. En livstruende tilstand, som slår over 15 procent ihjel.

Hændelsen har rystet både familie, holdkammerater og venner, heriblandt hans tidligere badmintonmakker Jim Laugesen.

»Jeg var enormt chokeret, da jeg fik beskeden. Det er rigtig hårdt, og tankerne går til ham og hans familie. Jeg har aldrig oplevet noget så slemt i hele mit badmintonliv,« fortæller Jim Laugesen, der er fast badmintonkommentator på TV2.

»Det har været enormt svært at sidde og kommentere badminton,« tilføjer han.

DM Badminton 2016sdhsdghsdf

Lægepersonalet i Rusland, der har udført operationen, har været i dialog med danske specialister.

OL i London. OL2012. Herredouble, finale: Mathias Boe og Carsten

Carstens Mogensens tilstand er efter omstændighederne god, men ifølge Badminton Danmark vil de kommende dage afklare, hvordan operationen er gået.

»Jeg ved kun det, at hans tilstand er over middel, og det er jo positivt.«

OL i London. OL2012. Herredouble, finale: Mathias Boe og Carsten

Stor titel skal definere Jan Ø's karriezagzdfdfzre

Lige nu handler det ikke om Carsten Mogensens badmintonkarriere – men om at han skal blive rask, understreger vennen:

»Først og fremmest vil jeg bare gerne have, at han kommer sig fuldstændig. Som ven tænker jeg slet ikke på badminton - kun på, at han kommer til sine fulde fem,« siger Jim Laugesen om sin gode ven, som han kalder en »fighter«.

»Han har sikkert været bange og rystet, men han er også en person, der tager tingene ret cool. Han er en fighter. Han havde også overskud til at sende en sms til landsholdet om, at de skulle give den gas på banen,« siger Laugesen, der dermed afslører godt nyt om den danske badmintonstjerne.

Opdateret 16:48: BT har fjernet følgende passage: 'Han (Jim Laugesen, red.) fortæller, at et hold danske læger er fløjet til det russiske hospital i Kazan, hvor de udførte operationen fredag eftermiddag.' Det er ikke korrekt, at danske læger er fløjet til Kazan - men lægepersonalet i Rusland har været i dialog med specialister i Danmark. Operationen er udført af russiske læger, oplyser Finn Trærup, sportschef i Badminton Danmark.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.