Poul-Erik Høyer er bekymret for Carsten Mogensens helbred. Her ses Poul-Erik Høyer (tv) sammen med Kronprins Frederik.
Poul-Erik Høyer er bekymret for Carsten Mogensens helbred. Her ses Poul-Erik Høyer (tv) sammen med Kronprins Frederik. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den danske badminton-legende Poul-Erik Høyer er chokeret over nyheden om Carsten Mogensens blødning i hjernen, som sendte den stærke doublespiller på operationsbordet.

Høyer, der ganske som Kronprins Frederik er medlem af den internationale olympiske komité, IOC, vandt OL-guld i 1996 og er en institution i dansk badminton.

Netop nu er han til ungdoms-OL i Norge i kraft af sit nuværende job, men tankerne kredser også om Carsten Mogensen, der fredag blev opereret for en aneurisme, som er en alvorlig blødning i hjernen.

Stor titel skal definere Jan Ø's karriezagzdfdfzre

»Jeg er rystet og ked af det på Carstens vegne,« siger Poul-Erik Høyer.

Poul-Erik Engell Høyer kender Carsten Mogensen ganske glimrende, som han siger, og han er overbevist om, at den 32-årige badmintonspiller besidder den mentale evne, som der skal til for at rejse sig igen efter sådan et tragisk uheld.

Viktor

Carsten Mogensen har været den store, danske historie ved EM for hold, som bliver afviklet i denne uge i russiske Kazan. Mogensen fik det dårligt torsdag aften og besvimede med doublemakkeren Mathias Boe ved sin side. Han blev hastet på hospitalet, hvor han fredag blev opereret af russiske læger, som rådførte sig med danske læger inden indgrebet i hjernen.

Tidligere lørdag fortalte sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, at Carsten Mogensen efter omstændighederne har det godt, og at operationen og undersøgelserne er forløbet planmæssigt.

Ikke desto mindre slipper de færreste uden mén efter at have været ramt af den alvorlige sygdom, som i over 15 procent af tilfældene koster offeret livet. Foruden de menneskelige konsekvenser, som hændelsen selvfølgelig har for Carsten Mogensen og familien, så bekymrer Poul-Erik Høyer sig også for den fremtidige karriere for den 32-årige og tidligere OL-sølvvinder, Carsten Mogensen.

»Det kan have en indvirkning på den ene eller anden måde. Jeg håber virkelig, at han kommer sig, men det er selvfølgelig synd, at han bliver ramt af sådan et tilbagefald her så kort før OL,« siger Poul-Erik Høyer.

xaafsd134

Danmark er trods Carsten Mogensens tragiske uheld, som naturligvis har rystet landsholdslejren, i finalen efter lørdagens 3-0-sejr i semifinalen over Tyskland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.