Gang på gang har Viktor Axelsen smashet sig til sejr.

Men efter det kom frem, at danskeren havde forsøgt at lokke sine landsholdskammerater og den danske landstræner, Kenneth Jonassen, med til Dubai, hvor han selv er flyttet til, har han ikke haft meget medvind i fjerboldene.

Hverken hos Badminton Danmark eller på de sociale medier har det vakt stor begejstring.

»Alle har vel en personlig holdning om Viktors valg. Det bliver en moralsk dom, som jeg ikke vil gå ind i. Det må andre gøre. Nogle vil mene, at det er helt fint, at det skal han bare gøre. Det er det frie valg her i verden. Andre vil sige, at han svigter vores fællesskab og så videre. Man kan finde begge synspunkter, men det vil vi ikke lade os styre af. Vi forholder os nøgternt til situationen og agerer inden for de rammer, som blandt andet vores kollektive landsholdsaftale fastsætter,« siger elite- og sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom.

Foto: MAST IRHAM
Vis mere

»Jeg ser det som, at vi ikke skylder Viktor Axelsen noget, og han skylder ikke os noget. Vi har haft et godt samarbejde, som har skabt nogle fantastiske resultater. Han har ret til at flytte væk, og når han gør det, skal vi ikke gå ind og være følelsesladet, men håndtere situationen nøgternt og professionelt.«

En ting er folks holdninger til Viktor Axelsens beslutning om at flytte til Dubai og forsøge at hente både landstræner Kenneth Jonassen og de danske landsholdskammerater Anders Antonsen og Rasmus Gemke med.

Noget andet er, hvad det får af sportslig betydning for de bedste danske badmintonspillere. De har indtil nu og i mange år hørt til blandt verdens allerbedste.

»Det er svært at spå om, hvad det får af sportslig betydning. Det er afhængigt af, hvad rytmen bliver, og hvor ofte Viktor Axelsen kommer hjem, men også hvor mange år han bliver dernede. Vi satser på, at han kan være så meget hjemme, som det overhovedet kan lade sig gøre, således at han kan hjælpe de andre, og at de kan hjælpe ham,« siger Jens Meibom.

Foto: LEONHARD FOEGER
Vis mere

Han mener dog, at Viktor Axelsen ikke kommer til at blive matchet lige så godt i sine nye omgivelser.

»Den sparring, som han kan lave i Dubai, har ikke samme niveau som Antonsen og Gemke. Så for Viktor har det også værdi at vende hjem før et mesterskab eller en stor turnering. Især for at få kampsparring på højere niveau, end han nok kan skaffe nede i Dubai,« siger Meibom.

Hvor mange træningsdage Viktor Axelsen vil have med toppen af dansk badminton, er altså stadig uvist.

Det er til gengæld 100 procent sikkert, at Axelsen fremover permanent hører til i Dubai, og den beslutning får konsekvenser for Danmarks med længder største badmintonstjerne, fortæller sportschefen.

»Det er klart, og det er Viktor orienteret om, at det har en betydning for vores samarbejde, at han rejser væk. Der er nogle ting, som han har modtaget tidligere, som han ikke kan modtage fremadrettet, fordi han ikke længere er en del af vores elitegruppe,« siger Jens Meibom.

Et eksempel på en gode, som Axelsen ikke længere vil kunne benytte sig af, er altså den daglige træning i Brøndby med landsholdskammerater Anders Antonsen og Rasmus Gemke, der hører til i verdenseliten som nummer tre og 12 på verdensranglisten.

De to kan han dog komme til at være på hold med igen allerede i slutningen af september, hvor Danmark – højst sandsynligt med Viktor Axelsen – stiller op i Sudirman Cup i Finland.