Verdens bedste badmintonspiller Lee Chong Wei har fået sin B-prøve testet positiv for det ulovlige middel dexamethason. Dermed risikerer han nu to års karantæne.

For et par uger siden bekræftede det malaysiske badmintonforbund, at en af landets 'topspillere' var testet positiv for brug af doping. Spilleren er med alt sandsynlighed verdensetteren Lee Chong Wei, og nu bekræfter forbundet, at B-prøven også er positiv.

- Testresultatet bekræfter spor af stoffet dexamethason i prøven. Det står ikke i vores magt at afsløre navnet på spilleren, siger Norza Zakaria vicepræsident i Malaysias Badmintonforbund på et pressemøde, ifølge AFP.

Forbundet vil endnu ikke bekræfte, hvilken spiller der er tale om. Men alt peger dog på 32-årige Lee Chong Wei, da han ikke har spillet nogen kampe siden offentliggørelsen af den positive dopingprøve. Malaysiske medier oplyser også, at det med stor sandsynlighed er verdens bedste spiller.

Prøven blev afleveret under VM i København i august. Her vandt malaysieren sølv efter at have slået danske Viktor Axelsen i semifinalen.

Lee Chong Wei får nu mulighed for at forsvare sig over for Det Internationale Badmintonforbund, inden en dom vil falde om fjorten dage, oplyser Norza Zakaria.

Lee Chong Wei har i mange år toppet verdensranglisten og vundet et utal af Super Series-turneringer, men han er aldrig strøget helt til tops ved VM eller OL. Tre gange har han forladt en VM-finale som taber - senest i Ballerup i august - mens det samme er sket to gange i OL-regi.

Lee Chong Wei er måske det største sportsnavn i Malaysia, og hvis han bliver dømt for dopingsnyd, vil det være et chok for hele nationen.

Sagen er den første rigtig store dopingsag i international badminton, og Lee Chong Wei risikerer op til to års karantæne.