Hvis ikke Viktor Axelsen i forvejen var en særdeles populær herre, så gør badmintonstjernens seneste gestus ham næppe mindre populær.

For den 27-årige fynbo og verdensstjerne har netop startet en auktion til ære for en 4-årig pige ved navn Vega, der er uhelbredelig syg med kræft i maven.

Det skriver han selv i et opslag på sin Facebook-profil.

Helt konkret har Viktor Axelsen valgt at sætte sin ketsjer, som han brugte i den netop overståede All England-finale, samt én af hans mange spilletrøjer på auktion, lyder det i opslaget:

27-årige Viktor Axelsen.
27-årige Viktor Axelsen. Foto: HANDOUT
Vis mere

'Jeg vil gerne starte en auktion, hvor hele beløbet går ubeskåret til Vega og hendes familie.'

Den danske stjernes initiativ kommer, efter historien om lille Vega gik Danmark rundt.

Her sætter Christoffer Sandager og Louise Haack, der er forældre til den lille pige, ord på den værst tænkelige nyhed, man kan få som forældre. For blot et par uger siden fik de nemlig at vide, at deres fireårige datter havde en uhelbredelig tumor i maven.

Og derfor valgte de at sætte ord på den svære situation i et længere Facebook-opslag, der gik viralt.

'Hvad ville du gøre, hvis du fik at vide, at dit barn kun havde få måneder tilbage at leve i?', indleder Christoffer Sandager opslaget, der i skrivende stund er blevet delt mere end 3.200 gange.

Torsdag satte familien over for B.T. så ord på beskeden fra lægerne om, at Vega er blevet erklæret terminal, hvilket betyder, at al behandling fra nu af kun er livsforlængende og ikke helbredende.

»Det var meget hårdt at sluge. Jeg tror slet ikke, man kan sætte ord på det – det føles bare meningsløst det hele. Vi ved jo godt, hvor det bærer hen. Selv om vi har fået at vide, at det er uhelbredeligt, så håber vi alligevel på et mirakel,« lød det fra Julie Haack, der er søster til Louise Haack.

Efterfølgende har flere af familiens nære venner startet en indsamling, så Louise Haack og Christoffer Sandager kan få de bedste minder med Vega i den sidste tid.

Christoffer og hans datter, Vega
Christoffer og hans datter, Vega Foto: Privatfoto
Vis mere

Torsdag var der allerede samlet over 210.000 kroner sammen til forældrene på under et døgn, og den massive støtte har da også rørt familien enormt.

»Det er helt vildt overvældende, at man kan få så meget hjælp udefra. Man føler sig jo selv lidt magtesløst, så det er bare vildt fedt, at folk tænker sådan. Det betyder bare alt,« fortalte Julie Haack.

Viktor Axelsens auktion, der foregår på Facebook, slutter 30. marts kl. 18:00, og i skrivende stund er de højeste bud på henholdsvis ketsjeren og trøjen oppe på 20.000 og 15.000 kroner.

Den danske badmintonstjernes egen datter hedder i øvrigt også Vega.