Lyt til artiklen

Det så dramatisk ud, da den danske badmintonspiller Anders Antonsen i All England-semifinalen mod Chou Tien Chen vrikkede om på sin højre ankel, udgik og derefter blev kørt væk fra banen i kørestol.

Mandag har aarhusianeren, der i fjor vandt VM-sølv, gennemgået en scanning.

»Tilsyneladende er det heldigvis ikke gået helt så galt som frygtet. Umiddelbart vurderet er intet brækket, og der skulle heller ikke være noget knogle, der er gået af. Så jeg tror egentlig bare, at jeg er sluppet med en forstuvning,« siger Anders Antonsen til B.T. og tilføjer:

»Men foden er godt hævet op, og det dunker stadig ret meget i den. Jeg har ikke prøvet det før, men så vidt jeg kan forstå på lægerne, kommer der nok til at gå seks uger, inden jeg kan begynde at komme lidt på banen igen. Jeg er dog ikke helt sikker, og før den endelige dom falder, skal jeg have foden gennem en MR-scanning, hvis ellers det i disse coronatider kan lade sig gøre.«

Så ondt havde Anders Antonsen, efter han i All England-semifinalen mod Chou Tien Chen var vrikket om på sin højre fod.
Så ondt havde Anders Antonsen, efter han i All England-semifinalen mod Chou Tien Chen var vrikket om på sin højre fod. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Anders Antonsen måtte trække sig ud af semifinalen ved stillingen 14-17 i første sæt.

»Det er voldsomt træls, at jeg måtte udgå i en så vigtig kamp. Jeg finder aldrig ud af, om jeg kunne have besejret taiwaneren. Men efter en skidt start på kampen følte jeg mig egentlig ret komfortabel, da jeg desværre blev skadet. Imidlertid var det helt umuligt for mig at spille kampen til ende. Jeg kan stadig ikke støtte ordentligt på foden,« siger Anders Antonsen.

Eftersom det internationale badmintonforbund har besluttet at indstille al konkurrenceaktivitet den næste måneds tid, vil Anders Antonsen beholde sin nuværende top 10-placering på verdensranglisten et pænt stykke tid endnu.

Dermed synes det allerede nu givet, at han sikrer sig adgangsbillet til sommerens olympiske lege i Tokyo, der dog er i fare for udsættelse på grund af coronakrisen.

Til gengæld risikerer han at gå glip af Thomas Cup, der betragtes som det uofficielle hold-VM.

Denne turnering afvikles efter planen i hans hjemby, Aarhus, i sidste halvdel af maj.

Undervejs i dette års udgave af traditionsrige All England eskalerede coronakrisen.

»Det var en mærkelig situation, og jeg bad min mor, mormor og morfar om at blive hjemme. Jeg synes ikke, de skulle ud at rejse. Det er svært at udtale sig om, hvorvidt turneringen skulle have været afviklet. Men jeg synes det nok ikke. I det store perspektiv virkede sport lige pludselig lidt ligegyldigt,« siger Anders Antonsen.