Det blev ikke to i træk til Anders Antonsen. Meget, meget langtfra.

Den danske badmintonstjerne tabte søndagens finale ved Indonesia Masters til hjemmebanefavoritten Anthony Ginting, der vandt med 17-21, 21-15, 21-9.

Det gik altså i år ikke lige så godt for den kun 22-årige danske fjerboldebetvinger, der vandt turneringen sidste år.

I alle tre af finalens sæt kom Anders Antonsen skidt fra start. Men hvor det i første sæt lykkedes ham at kæmpe sig tilbage og tage sættet, blev afstanden mellem de to spillere kun større og større i de to sidste sæt.

Anthony Ginting vandt finalen.
Anthony Ginting vandt finalen. Foto: ADEK BERRY
Vis mere

Og altså i Anthony Gintings favør til de larmende og begejstrede indonesiske tilskueres store tilfredshed.

Indoneseren kunne forholdsvist ubesværet køre sejren hjem i det afgørende sæt, som blev vundet med et suverænt forspring på hele 12 point. Det var hans anden triumf i tuneringen, som han også vandt i 2018.

Det var samtidig søndagens anden danske finaleskuffelse ved Indonesia Masters. Inden Anders Antonsens finale havde den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen også tabt deres finale i turneringen til indonesiske modstandere.

Det var samtidig også anden dag i træk, at Anthony Ginting slog en dansker, efter at han lørdag besejrede Viktor Axelsen i semifinalen.

Den 23-årige indoneser gik ind til finalen med visheden om, at han havde vundet de to tidligere kampe mod Antonsen.

Den fjerdeseedede dansker åbnede finalen med en stribe fejl og kom bagud 0-4, men det vendte hurtigt, og så var det Ginting, som lavede fejlene.

Finalisterne kæmpede om initiativet og spillede helt ud til linjerne. Antonsen havde flere gange held med sine challenges, hvor han fik vendt kendelser til sin fordel, og det var vigtigt i et sæt, hvor marginalerne blev afgørende.

Antonsen udnyttede sin første sætbold og bragte sig nærmere et titelforsvar i Jakarta.

Historien var den samme i andet sæt, hvor Anders Antonsen igen fik en dårlig start og kom bagud 0-4.

Denne gang bevarede Ginting overtaget og bragte sig lidt senere på 11-5. Det blev også 16-11 til verdens nummer syv, før danskeren gjorde det en smule spændende.

Igen strammede Ginting dog grebet om sættet, og på første sætbold dirigerede han danskeren til den forkerte side.

Det betød, at kampen skulle afgøres i tredje sæt, og nok en gang kom Antonsen haltende fra start.

Efter en stribe danske fejl kom Ginting på 7-2, og selv om Antonsen forsøgte at opildne sig selv, fungerede det ikke for aarhusianeren.

Ginting skabte et stort forspring, og Antonsen lignede en spiller, der havde mistet troen på tingene mod slutningen. Det lykkedes da heller ikke Antonsen at svare igen, og så kunne Ginting kalde sig vinder af turneringen for anden gang på tre år.

Vejen til titlen i Indonesia Masters blev en anelse nemmere af, at den japanske verdensetter, Kento Momota, ikke stillede op. Momota var mandag involveret i en bilulykke, få timer efter at han havde vundet finalen i Malaysia Masters over Axelsen. Her kan du læse, hvad Anders Antonson tidligere på ugen sagde om den ulykke

Efterfølgende blev han meldt ude i to måneder. Også kineseren Chen Long, der var seedet som nummer tre, trak sig fra turneringen i Indonesien.