Lyt til artiklen

Danmarks hurtigste kvinde er ikke med til indendørs-EM.

Beslutningen var svær, da hun i januar meldte fra, men nu er hun glad for den - selvom mesterskabet starter torsdag i Istanbul.

200m-specialistens akillessene gjorde nas, når hun løb til.

»Den lever sit eget liv, desværre. Man ved sgu aldrig, hvordan den har det i morgen. Men så langt, så godt - jeg har en god mavefornemmelse med den nu.«

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

I starten af året følte hun sig hurtig, men hun var nødt til at tage problemet seriøst.

»Jeg er så sikker på, at det er den rigtige beslutning, og det gør det nemmere at acceptere (Afbuddet til inde-EM, red.),« siger hun og forklarer, at hun var kvalificeret på 60m, hvilket ikke er hendes primære distance.

Hun har haft akillessene-problemet i fire år, og det går ikke væk. Karstoft kender sit bentøj så godt, at hun ved, at hun ikke kan køre på, som hun gjorde sidste år.

Her løb hun den ene rekordtid hjem efter den anden, brillerede i Diamond League og EM og kørte bare på fra januar til september. Hun nåede ikke at være hjemme i Danmark i mere end ti dage ad gangen i den periode.

»Det var vanvittigt stress på kroppen, og jeg blev overstimuleret big time på mange punkter - gode punkter, for jeg fik oplevet en masse. Det var et vanvittigt fedt, men hårdt år.«

Nu prøver hun at finde en anden rytme.

Der venter to træningslejre i Spanien og Tyrkiet, før hun håber at kunne konkurrere i maj.

Hun har tre mål: Hun skal være hurtigere end nogensinde og sikre en VM- og OL-billet.

Men hun har ikke kontrol over det hele, for akillessenen kan komme i vejen igen. Der vil hun lytte godt til, hvad den fortæller.

»Jeg skal holde mange år endnu,« lyder det fra vinderen af 'Intet er umuligt'-prisen, der blev uddelt ved Sport2022-showet i januar.