Usain Bolt fik slet ikke den afslutning på karrireren, som han havde drømt om, da han skulle løbe afsluttende tur for Jamaica  i VM-finalen på 4 x 100 meter i London lørdag aften.

Den 30-årige jamaicaner nåede at løbe mindre end 20 meter, da han fik en skade og måtte opgive at fuldføre løbet. Det stod ikke umiddelbart klar, hvilken skade Usain Bolt havde pådraget sig, men han tog sig til venstre baglår, og det lignede en forstrækning eller en fibersprængning.

Løbet skulle for Usain Bolt have været den store kuilmination på en fænomenal karriere. Den har blandt meget andet har budt på tre OL-guldmedaljer på 100 meter, tre VM-guldmedaljer på samme distance og ialt 14 medaljer ved VM. Læg dertil, at han er indehaver af verdensrekorden på både 100 meter og 200 meter.

I stedet sluttede Usain Bolts sidste VM sluttede altså med en bronzemedalje på 100 meter og en skade på 4 x 100 meter, og bagefter var det jamaicanske fænomen helt knust over denne exit.

»Han fortalte os ikke præcis, hvad der skete. Men efter hvad jeg kunne se, så var det en forstrækning eller en-eller-anden form for krampe,« sagde holdkammeraten Yohan Blake, som løb tredje tur for Jamaica, der lå nummer tre inden sidste skifte.

»Han blev ved med at undskylde over for os andre. Men vi sagde til ham, at der var ikke noget at undskylde. Skader hører desværre med til sporten,« sagde Yohan Blake til det internationale atletikforbunds officielle radio. Det skriver BBC.

»Det er en tragedie at se en legende som ham ende sin karriere på denne måde,,« tilføjede Yohan Blake over for norske NRK.

De to øvrige på Jamaicas hold var Tyquendo Tracey og Justin Forte.

Storbritannien endte som en overraskende verdensmester i den britiske rekordtid 37,47 sekunder. USA fik sølv og Japan bronze.

Reaktionerne på Twitter var præget af respekt for og medlidenhed med Usain Bolt.

»Oj, mand.. De siger, at Bolt uindskyldte til dem. Det hele handlede om ham, og så undskylder han over for sine holdkammerater,« skriver brugeren d. Smith

»Jeg er rørt over, at høre, at Bolt blev ved med at undskylde over for dem. Han ved, at det var deres chance for at få en medalje med hjem,« skriver Dionne JacksonMiller

Brugeren Jemma var glad for den britiske guldmedalje, men som hun skriver:

»Jeg er glad for Team GB,. men samtidig har jeg rigtig ondt af Bolt.«

Emma Williams får det sidste ord i denne artikel:

»Bolt vil altid være en legende!«