Usain Bolt på sin sidste æresrunde på atletikstadionnet i London.
Usain Bolt på sin sidste æresrunde på atletikstadionnet i London. Foto: IAN LANGSDON

Verdens hurtigste mand er træt af at høre folk sige, at han ikke blev skadet under VM i London. Nu viser han et scanningsbillede med skaden på sin Twitter-profil.

Det skulle have været den perfekte afslutning på en mindeværdig karriere. Usain Bolt stod klar til at løbe fjerde tur på 4x100 meter distancen, men kort efter han satte i gang, faldt han til jorden med en skade.

Bolt udgik, og hans sidste løb nogensinde blev derfor aldrig gennemført.

Efterfølgende har der flere kritikere været ude at sige, at Bolt ikke blev skadet, men at han i stedet lod som om, da han ikke kunne nå at vinde guld. Således mente de ikke, at han selv fandt det værdigt at slutte med et stævne, hvor han ikke endte som nummer ét.

BRITAIN IAAF ATHLETICS WORLD CHAMPIONSHIPS LONDON 2017

Torsdag tog han så bladet fra munden, da han på sin Twitter-profil delte et scanningsbillede, der beviste at han havde fået en slem forstrækning, der betyder tre måneders pause.

’Normalt deler jeg ikke mine medicinske rapporter med offentligheden, men desværre har jeg skullet lytte til folk, der har sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt jeg egentlig blev skadet,’ skriver Bolt i sit første af fire tweets, der siden er blevet slettet.

Usain Bolts første tweets.

Bolts ene tweet.

’Jeg har aldrig været en, der har snydt sine fans på nogen måde, og mit eneste ønske for dette mesterskab var at løbe en sidste gang for fansene. Tak til dem for den fortsatte støtte. Jeg skal nu hvile og hele, inden jeg skal videre til næste kapitel i mit liv. Kærlighed og kun kærlighed,’ skriver Usain Bolt videre.

Den mangedobbelte OL- og VM-guldvinder blev efter sidste løb kørt ud af stadion i en rullestol, inden han dagen efter kom tilbage for at blive hyldet. Ved den ceremoni overdrog Londons borgmester et stykke af den oprindelige OL-bane fra 2012, hvor Bolt løb på bane syv.

ATHLETICS-WORLD-2017

Bolt blev tydeligt rørt, og hvor hårdt han end prøvede at skjule det, var hans øjne blanke, da han gik en æresrunde på stadion, mens han modtog de mange fans hyldest.

Bolt sluttede sin æresrunde med at lave sin karakteristiske positur »Bolting«, da han krydsede målstregen en sidste gang på æresrunden.

Jamaicaneren er dog ikke så skadet, at han ikke kan bevæge sig. Tidligere på ugen delte han således et billede, hvor han var ude at bowle.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.