Aslak Gottlieb bliver til at få øje på, når der løbes Copenhagen Marathon 2017 i dag. For den 44-årige har iført sig et rødt jakkesæt, en selifestang og en mikrofon, når han tilbagelægger de 42 km i Indre København.

Og hvis ikke du kan finde ham på ruten, så kan du følge med i Aslak Gottliebs løb live på BTs Facebook-side. Han løber nemlig med en mission, når han blandt mere end 10.000 løbere skal forsøge at
gennemføre Copenhagen Marathon.

»Jeg har taget jakkesæt på, fordi jeg skal være studievært. Jeg kommenterer løbet og taler med forskellige kilder undervejs, som kan give deres historier videre til BTs brugere. Samtidig samler jeg ind til Kræftens Bekæmpelse og deres kampagne ’Mand det nytter’,« fortæller Aslak Gottlieb og forklarer, hvorfor netop den sag ligger ham meget på sinde.»For halvandet år siden fik jeg selv testikelkræft. Det var for mig som 42-årig et wakeup-call om, at man godt kan blive alvorligt syg. Jeg tænkte, at jeg måtte passe bedre på min krop. Jeg var gået i stå med min motion på grund af de samme ting som mange andre mænd – børn, travlhed osv. Men sygdommen fik mig i gang igen,« siger Aslak Gottlieb.

Aslak Gottlieb løber Copenhagen Marathon med en lidt anden oppakning end de andre løbere. Jakkesættet er rødt og med shorts, den ene hånd bærer som nævnt en selfiestang med en telefon, mens den anden bærer en mikrofon. Og på overarmen har han så en powerbank, der sørger for, at han ikke løber tør for strøm undervejs på de 42 km. Hvis han da når så langt.»Jeg har kun prøvet det én gang før. Jeg har ikke løbet nogen rigtige løb før. Jeg har kun løbet 30 km som test i sidste uge. Det gik okay. Men jeg kan ikke sige på forhånd, om jeg fuldfører. Det er altid et spændingsmoment som maratonløber. Du skal sørge for at disponere kræfterne ordentligt. Men jeg er ikke så bange for det, fordi jeg også ved, at det giver noget ekstra motivation at se folks interaktioner på Facebook, mens jeg løber,« siger Aslak Gottlieb.

Aslat Gottlieb har før løbet med selfiestang – bare aldrig så langt.

»Jeg ved ikke, hvordan jeg fik idéen med at filme mig selv, mens jeg løb. Da jeg startede med at løbe efter mit kræftforløb, bon’ede Facebook Live helt ud. Det gav mange visninger og meget interaktion, da jeg lavede en Movember-kampagne og var den, der samlede klart flest penge ind i Danmark. Siden er jeg bare blevet ved, og nu glæder jeg mig til at løbe for BT,« siger Aslak Gottlieb.

Du kan følge med ved at klikke dig ind på BT Sportens Facebook-side: Facebook.com/BTSporten.