Vejen til en VM-medalje er hård. Men for den skotske atlet Laura Muir startede “løbet” et helt andet sted.

Hun måtte sidde i en taxa i syv timer og punge ud med cirka 12.000 kroner for at nå til indendørs-VM i atletik i Birmingham.

Laura Muir, som læser til dyrelæge, var lige blevet færdig med sit arbejde på et lille dyrehospital, da chokket ramte hende.

Et kraftigt snevejr havde lukket lufthavne og togstationer, og hun kunne ikke komme til VM med hverken fly eller tog.

Men der skulle mere end stormen Emma til at stoppe den 24-årige løber. Hun tænkte kreativt og ringede til en taxa, som ankom to timer senere.

Herefter kørte den vedholdende løber hele vejen fra Glasgow i Skotland til Birmingham i England, hvor VM foregår i disse dage.

»Vi nåede det til Birmingham. Mange tak til vores taxachauffør, som kørte os igennem flere snestorme for at komme her,« skrev Laura Muir på det sociale medie Twitter.

Laura Muir var en af medaljefavoritterne til 3000 meter-disciplinen. Trods de uheldige omstændigheder og den lange rejse levede hun op til favoritværdigheden og løb ind på en fornem tredjeplads.

»Jeg vandt en medalje. Tak for al jeres støtte og for jeres dejlige beskeder,« skrev Laura Muir og holdt sin bronzemedalje op for kameraet.

60 meter-løberen Mathilde Kramer var den eneste danske atlet ved VM-stævnet i Birmingham. Hun endte på en syvendeplads i det indledende heat og røg ud inden semifinalen.

VM i indendørs-atletik startede fredag og slutter igen på søndag.