Sara Slott Petersen forbereder sig nu frem mod EM.
Sara Slott Petersen forbereder sig nu frem mod EM.

Sara Slott Petersen lukkede indendørs-sæsonen ned med to danske rekorder. Næste stop er sæsonens første Diamond League-stævne.

Weekendens inde-DM i Skive blev et triumftog for dansk atletiks største stjerne, Sara Slott Petersen.

»Det var perfekt, fuldstændigt som vi havde håbet,« siger Sara Slott Petersens træner Mikkel Larsen.

saraslott

Først tog Sara Slott om lørdagen rekorden på 200 meter tilbage, som klubkammeraten Mette Graversgaard havde 'lånt' tidligere på sæsonen. Og om søndagen vandt Slott ganske let 400 meter-finalen, inden hun senere på eftermiddagen var med til at sætte en ny dansk rekord på 4x200 meter-stafetten med Aarhus 1900-holdet.

Sara

En perfekt måde at slutte indendørs-sæsonen, inden fokus nu drejes helt over på sommerens udendørs-stævner, hvor alt drejer sig om at toppe ved EM i Amsterdam og OL i Rio de Janeiro.

»Det er stadig, at Sara får sæsondebut ved årets første Diamond League-stævne i Doha den 6. maj, men det skal kun løbes som et testløb. Siden er det meningen, at hun skal være med i resten af Diamond League-stævnerne henover sæsonen, men det primære fokus er EM og OL.«

Træneren bekræfter, at Sara Slott aldrig været bedre på dette tidspunkt af sæsonen.

»Det er hele tiden en balance, hvor vi passer på ikke at presse for meget. Men det ser rigtigt godt ud på alle parametre,« fastslår træneren, som nu har 67 dage til at forberede sin stjerneløber til de udendørs udfordringer.

Her vil der indgå to træningslejre i et mere behageligt klima, først i Tyrkiet og siden formentlig i Italien, hvor der ikke mindst skal arbejdes med teknikken.

»Jeg plejer at sige, at Sara måske ikke er den hurtigste løber i forhold til konkurrenterne, men til gengæld har hun den bedste teknik. Skridtene imellem hækkene afgør, om hun får succes, så Sara skal helst være lidt smartere end sine konkurrenter.«

Sæsonens første store mål er EM i Amsterdam, hvor 400 meter hæk-finalen løbes 10. juli.  Siden kommer OL med finalen i Rio de Janeiro 39 dage senere, den 18. august.

»EM er meget vigtigt i sig selv og ikke bare et skridt på vejen til OL. Sara har prøvet at løbe Diamond League - også med de placeringer, hvor det er sjovt - men hun har endnu ikke været på skamlen ved et internationalt mesterskab. Som det ser ud nu, er det stadig verdensmesteren Zuzana Hejnova, som bliver den primære konkurrent til EM. Hun har lavet lidt resultater indendørs. Så er der et par ukrainere og et par briter, men det har ikke været det vilde,« konstaterer træneren Sara Slotts træner, som i første omgang selv skal af sted til indendørs VM den 17-20. marts i USA sammen med en anden af sine atleter, hækkeløberen Andreas Martinsen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.