Den 22-årige løber Sara Benfares er blevet testet positivt for EPO og testosteron, og det koster hende fem år i skammekrogen.

Hendes far have ellers forklaret, at hun var ramt af kræft, og at de ikke havde tid til at få en dispensation til at tage en mindre dosis EPO for at få styr på blodværdierne. 

Sandsynligvis måtte mellemdistanceløberen stoppe karrieren, men de tyske dopingmyndigheder var uvidende om kræftdiagnosen og viste ingen nåde, da prøverne viste brug af forbudte stoffer.

»Alle konkurrenceresultater for Sara Benfares opnået i perioden fra 28/09/2023  til 23/01/2024 skal annulleres med alle deraf følgende konsekvenser, herunder tab af medaljer, point og præmier,« skriver de tyske dopingmyndigheder, der lægger vægt på, at 'stofferne er taget og brugt kontinuerligt over en vis periode.'

Inden afgørelsen var en tysk dopingekspert meget klar i mælet.

»Dopingforseelsen vil føre til en hård straf, men hvis det viser sig, at hun lyver om at have kræft, ville det være en af ​​de største dopingskandaler nogensinde. For mig ville sådan en løgn være værre end doping,« sagde den tyske dopingekspert Fritz Sörgel til Sport1, da sagen blev afsløret.

Søsteren er ifølge Expressen også testet positiv.