Jamaicas hold hjælper Usain Bolt på benene og ned til behandling.
Jamaicas hold hjælper Usain Bolt på benene og ned til behandling. Foto: SRDJAN SUKI

Der gik et sug gennem stadion og en drøm var knust.

Mændenes 4x100 meter endte i et sandt drama, da Usain Bolt som den sidste fra Jamaicas hold greb stafetten og skulle forsøge at omsætte en 3.plads til guld.

Til de 60.000 fremmødtes store overraskelse nåede Usain Bolt ikke at løbe de sidste hundrede meter i karrieren, da han smerte i baglåret kastede ham til jorden, hvor han blev liggende.

30-årige Usain Bolt nægtede efterfølgende at forlade atletikbanen i kørestol og blev i stedet støttet ned til behandlingsrummet af sine holdkammerater, der efter løbet rasede mod arrangørerne. Det Jamaicanske hold mener nemlig, at Usain Bolts skade nemt kunne have været forhindret, hvis man bare havde holdt tidsplanen.

ATHLETICS-WORLD/M100RELAY

Det skriver news.com

Holdkammeraten Yohan Blake var efterfølgende ude med en bredside til arrangørerne, der udsatte stafetløbet med ca. 10 minutter, da medaljeceremonien til vinderne af kvindernes højdespring trak ud. Det kan nemlig være skyld i Usain Bolts skade, mener han.

»Det var grusomt at holde på os så længe. Usain var ved at blive kold, og han sagde: ’Jeg kan ikke lide det her’. De holdt på os for længe. Alt for mange præsentationer udsatte løbet 10 minutter, og det var koldt,« sagde Yohan Blake.

Folk på twitter spekulerede da også i, at Usain Bolt var blevet ramt af krampe under løbet, fordi han var blevet kold af at vente i kølige vejr i London.

»Jamaicas hold er ikke glade for, at de blev holdt tilbage så længe. De mener, de nåede at blive kolde. De mener, Bolt blev ramt af krampe, men det er for tidligt at sige noget om nu«.

Efterfølgende har Jamaicas holdlæge, Kevin Jones, været ude at fastslå, at Usain Bolt blev ramt af kramper i baglåret, men at den fysiske smerte slet ikke står mål med den psykiske.

SOCCER-FRIENDLY-TOT-JUV/

»Det er kramper i hans venstre baglår, men meget af smerten kommer fra skuffelsen af at tabe løbet. De seneste tre uger har været hårde for ham, vi håber det bedste.«

Bolt missede først guldet i mændenes hundredemeter finale, hvor han ’kun’ fik bronze, og i går missede han og Jamaica så for første gang siden 2007 guldet i 4X100 meter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.