Den italienske langdistanceløber Devis Licciardi får god tid til at overveje om ikke han fremover skal bruge den naturlige måde, når dopingkontrollanterne kommer forbi.

I skyggen af den mere spektakulære livstidsudelukkelse af Giro-vinderen Danilo di Luca har Licciardi nu også fået sin dom efter, at han i forbindelse med de nationale mesterskaber i 10 km på landevej 21. september i år forsøgte at bruge en falsk penis, da han skulle testes.

Den relativt ukendte løber vidste med andre ord godt, at han ville teste positiv, hvis han brugte sin egen urin, og derfor havde han et depot med 'ren' urin, som han forsøgte at fylde testen med i stedet. Desværre for italieneren var kontrollanterne vågne og opdagede fidusen.

Anklageren i dopingsagen havde kun krævet en dom på to et halvt år, men anti doping-myndighederne under den nationale olympiske komité valgte at give Licciardi yderligere et halvt års karantæne. Samtidig blev Licciardis kæreste Sara Malpetti også udelukket i tre et halvt år fra al sport i Italien.

Licciardi, der løb professionelt for det italienske luftvåben, har efterfølgende besluttet at stoppe sin karriere.