Anna Emilie Møller har søndag formiddag skrevet sig ind i historiebøgerne med endnu et stort resultat. Den 19-årige nordsjællænder vandt sølv ved EM i crossløb for junior, som i år bliver afviklet på den italienske Middelhavsø, Sardinien.

Det danske løbefænomen kunne ikke følge med tyske Konstanze Klosterhalfen, som blev ny junior-europamester i tiden 12.26 for den cirka fire kilometer lange rute. Anna Møller kom ind 17 sekunder senere i tiden 12.43 med ni sekunder ned til bronzevinderen.

Den danske løber lagde fornuftigt og positionerede sig fra start mellem de seks første løbere. Siden rykkede hun frem på andenpladsen, og hun kom til at løbe parløb med briten Harriet Knowles-Jones, da tyske Klosterhalfen lagde afstand ned til dem. Men på den sidste af de fire runder kunne den unge brite ikke holde Møllers hårde tempo, og dermed var den første danske kvindejunior-medalje ved EM i realitet.

Sølvmedaljen sætter en smukt punktum for en fantastisk sæson, hvor Anna Møller har fortsat sine fremskridt med komet-fart. Undervejs har hun sat dansk rekord på 3000 meter forhindring ved OL i Rio, er blevet dobbelt dansk mester på 800 meter og 1500 meter, og er blevet den hurtigste kvinde nogensinde på i det traditionsrige Eremitageløb.

 

 

Andre læser også