Anna Emilie Møller satte søndag formiddag et fantastisk punktum for en flot sæson, da hun vandt sølv ved EM i cross-løb for juniorer. Den 19-årige nordsjællænder kunne ikke følge med tyske Konstanze Klosterhalfen, som var i en klasse for sig selv, men danskeren løb til gengæld en meget sikker andenplads hjem.

Inden starten var hun dog meget nervøs om sin egen formåen. Anna Møller har nemlig været plaget af en overbelastningsskade i baglåret og ballen i løbet af efteråret, og det har sat nogle begræsninger for hendes træning. I stedet for at kunne træne normalt, har supertalentet været tvunget til at løbe i et svømmebassin og på en såkaldt crosstrainer i fitness-centeret.

»Jeg turde ikke håbe på noget på forhånd, for så ville jeg bare blive skuffet. Jeg var usikker på min krop og følte mig tung. Jeg var i tvivl helt op til starten,« fortalte Anna Møller kort efter, at hun var kommet over målstregen.

Hun erkendte tidligt i løbet, at hun ikke kunne følge med den senere guldvinder, tyske Konstanze Klosterhalfen, og i stedet koncentrerede hun sig om andenpladsen.

»Tyskeren var simpelthen så stærk, og hun rykkede rigtigt kraftigt. Hvis jeg skulle presse farten op og forsøge at følge med hende, så var den en risiko for, at jeg ville være gået ned og havde mistet andenpladsen. «

»Da jeg løb sammen med Harriet (Knowles-Jones, red.) fra England, lagde hun sig bag mig og blev der. Så jeg tænkte 'Åh nej, bare hun ikke kommer og slår mig spurten', men jeg kunne høre på hendes vejrtrækning, at hun ikke kunne følge med, og så løb jeg bare mit eget løb. Og alt taget i betragtning så er jeg godt tilfreds med at vinde sølv og slutte året med en medalje,« lyder der med et smil, der kan høres hele vejen gennem mobilforbindelsen fra Sardinien, hvor EM-løbet blev afviklet på en ujævn mark, som de italienske arrangører havde tilføjet et par små kunstige bakker og lagt nogle halmballer ud.

Anna Møllers træner Kerst Jakobsen var rigtigt glad for sin unge protegés præstation.

»Det var en kæmpe lettelse. Det har været et ekstra pres, fordi Anna har været skadet. Jeg vil ikke udelukke, at hun kunne have løbet hurtigere, hvis hun ikke havde skadet, men Klosterhalfen var en meget overlegen vinder.«

»I sådan et crossløb gælder det om at komme godt fra start, bruge hovedet og finde det helt rigtige tempo. Det er Anna meget god til, og det så vi også i dag.«

Nu venter en periode med opbygning til nye udfordringer på den anden side af nytår. I februar gælder Europa Cup i cross for klubhold, og så håber Anna Møller på at blive udtaget til VM i crossløb måneden efter.

»Nu skal jeg bare i gang med den normale træning. Det bliver godt at løbe intervaller og træne den normale mængde igen. Jeg glæder mig til Europa Cup-løbet, og så vil jeg meget gerne med til VM-cross i Uganda. Det kunne være ret fedt.«

Hvis Anna Møller får billetten til VM, venter der hård konkurrence fra de mange hurtige afrikanske juniorløbere. Mens Kampala er vært i 2017, bliver det efterfølgende VM afviklet i Aarhus i 2019, og her venter der utvivlsomt løberne en rigtig hård cross-rute med rigtige stigninger modsat søndagens markløb på Sardinien. Det er nemlig den danske cross-konge fra 80erne, Niels Kim Hjorth, som skal udforme VM-ruten i 2019.

Andre læser også