Det var næsten ikke til at tro sine øjne, hvis man lørdag så med ved EM i atletik.

I løbet af dagen udspillede sig en fuldstændig grotesk føljeton omkring den schweiziske sprinter Enrico Güntert, der havde store problemer på løbebanen – og han fik DRs kommentatorpar i Henrik Liniger og Christian Munk Petersen til at gå fuldstændig amok i kommentatorboksen.

For de to kommentatorer var vidner til, at schweizeren leverede det, som kommentatorerne kaldte en situation, »der vil gå over i historien«.

Og lad os ridse den situation op.

Foto: YASIN AKGUL
Vis mere

Güntert indledte dagen med et rødt kort for en tyvstart i det indledende heat i 60 meter-distancen, men efter flere timers kamp for at få omstødt dommen via et videotjek fik han chancen for et omløb.

Her stod Güntert mutters alene på løbebanen i Istanbul for at forsøge at kvalificere sig til næste runde – men sådan skulle det ikke gå.

For ikke bare én gang tyvstartede han alene på banen – det gjorde han også i sit andet forsøg i sit sololøb – og så tabte DR-kommentatorerne altså kæben.

»Neeej, nej, nej. Nu må det stoppe det her cirkus,« lød det fra Henrik Liniger, og atletikkommentator Christian Munk Petersen var ligeledes forbavset.

»Det har jeg aldrig oplevet. Hvor er det vanvittigt. Det er helt og aldeles bizart. Det vil gå over i historien.«

Og så måtte Güntert forsøge at forklare sin træner på tribunen, hvordan det kunne gå så galt.

Foto: MURAD SEZER
Vis mere