Den jamicansk-fødte højdespringer Germaine Mason har mistet livet i en tragisk motorcykelulykke. 34-årige Mason vandt i 2008 OL-sølv i højdespring for England.

Engelske Sky Sports har fået bekræftet den tragiske nyhed fra de jamaicanske myndigheder, der meddeler, at Mason mistede livet klokken 4.20 lokal tid torsdag morgen. Ifølge lokale medier - blandt andet Jamaica Gleaner - skete ulykken, efter Mason var på vej hjem efter en aften, som han havde tilbragt i selskab med andre atleter heriblandt 100 meter-fænomenet og OL-guldvinder Usain Bolt, som Mason var utroligt gode venner med.

Gruppen af venner var på vej hjem, da Mason mistede kontrollen over sin motorcykel og styrtede. Kort efter ankom Bolt til ulykkestedet i den jamaicanske by Port Royal sammen med de andre atleter, men selvom Mason hurtigt blev bragt til hospitalet, stod hans liv ikke til at redde. Han blev erklæret død torsdag morgen.

Den tragiske nyhed har rystet atletikverden og ikke mindst Jamaica. Mason blev født på Jamaica, men stillede op for England via sin fars engelske ophav.

Landets præsident Andrew Holness har reageret på ulykken samt den tidligere britiske atlet Linford Christie.

»Vores dybtfølte kondolencer til hele sportsfamlilien,« skriver Holness.

»Mit hjerte går ud til Germaine Masons venner og familier på denne triste dag. Hvil i fred, Germaine. Aldrig glemt«, lyder den sørgelige besked fra Christie.

Mason tilbragte meget tid sammen med andre jamaicanske atleter og var tætte venner med Usain Bolt, som han fulgte med rundt i verden. Senest var han med til premieren på Bolts dokumentar 'I am Bolt', og de to delte en passion for motorcykler. Desværre blev den passion på tragisk vis Masons endeligt.