Hun gjorde et ihærdigt forsøg, men hun kunne ikke holde tårerne tilbage.

For da den danske supersprinter Ida Karstoft fredag aften vandt bronze i 200 meter ved EM i atletik, lod hun følelserne få frit løb.

Også under et tv-interview med DR.

»Det er bare så overvældende. Jeg har været helt emotionel hele dagen, for lige meget hvad der skete i finalen, ville jeg være tilfreds. Jeg er bare så glad for tiden, og jeg har nydt hvert sekund,« lød det fra den nærmest mundlamme løber til DR.

Ida Karstoft (t.v.) sammen med vinderen Mujinga Kambundji fra Schweiz.
Ida Karstoft (t.v.) sammen med vinderen Mujinga Kambundji fra Schweiz. Foto: CHRISTIAN BRUNA

Det var i tiden 22,72 sekunder, at det danske løbefænomen kom ind på tredjepladsen i finalen.

Vinderen blev schweizeren Mujinga Kambundji, som klarede de 200 meter i tiden 22,32 sekunder. Nummer to blev briten Dina Asher-Smith med en tid på 22,43 sekunder.

26-årige Ida Karstoft skrev dermed historie, da hun som den blot fjerde dansker nogensinde hentede en EM-medalje i atletik på kvindesiden.

Atletikstjernen har tidligere sat ny rekord på 200 meter-distancen gentagne gange.

Danskeren begyndte først sin sprintkarriere i 2017 efter et helt ungdomsliv som fodboldspiller.

En livsændrende beslutning, som hun tidligere på året satte ord på i et stort interview med B.T.