Der var fart over feltet, da prins Christian, 3, og hans lillesøster prinsesse Isabella, 1, med mor og far overværede børnekorets årlige julekoncert i den københavnske Esajas Kirke.

Lige fra start havde Frederik og Mary rigeligt at se til, ligesom andre småbørnsforældre, der tager deres guldklumper med ud i byen. For kirken var et slaraffenland af glimtende lys, guldudsmykninger og små gemmesteder.

Isabella sad kun kort tid trygt på mors skød, før hun spænede af sted for at gå på opdagelse i kirken. Og det var hverken første eller sidste gang.

Igen og igen måtte hofdame Caroline Heering, der også havde sin seks-årige datter Emilie med, 'indfange' den lille spilopmager.

I det hele taget var Isabella en charmerende, lille krudtugle, der rockede med på nogle af julesangene og prøvede at dele rosiner ud til dem, der sad omkring hende.

Lille Christian var tilfreds med skiftevis at sidde på sin fars og Caroline Heerings skød og lege lidt nede på gulvet med de elektriske håndlys og bøger, som Isabella og han havde fået foræret.

Lommerne fyldt med snacks og bøger
Både Frederik og Mary havde klogeligt fyldt lommerne op med et arsenal af små snacks, drikkedunke og pixiebøger.

Især rosinerne var et stort hit og blev ivrigt spist af de to små.

Mary er protektor for Det Kongelige Musikkonservatoriums børnekor og gjorde sit bedste for at koncentrere sig om koncerten, mens Frederik flere gange måtte trække på smilebåndet over de mange aktiviteter, som børnene havde gang i.

Men begge fik dog sunget med på fællessangen 'Dejlig er jorden'.

Aldersmæssigt er der ikke mange år imellem de to søskende, og de sad og legede tæt op ad hinanden det meste af tiden.

Lillesøster stak i et hyl
Der var dog et enkelt tidspunkt, hvor Christian ikke kunne dy sig for at lyse sin lillesøster lige op i hovedet. Hvilket hun bestemt ikke brød sig om og stak i et stort hyl.

Mor var straks til stede og gav den lille pige et trøstende klem. Og det tog ikke mange sekunder, så havde Christian og Isabella fundet sammen igen.

Efter koncerten, der varede tre kvarter, kunne Frederik fortælle, at der bliver julehygget godt igennem hjemme i Kancellihuset.

- Ja, vi er godt i gang med julerierne. Christians favoritjulesang er nok 'På loftet sidder nissen med sin julegrød', mens Isabella er mere til de latinske, smilede Kronprinsen.

Derefter blev børnene pakket godt ind i deres autosæder, og familien susede hjem for at slappe af.

Det ser ud til, at kronprinsparret nyder at dele deres kulturelle oplevelser med deres børn.

Sidste år var Frederik og Christian også med til børnekorets koncert, og lørdag overværede Kronprinsen sammen med sin søn premieren på børneballetten 'Den lille snepige'.