Offentligheden har ikke set meget til Marie Cavallier i de hundrede dage, der er gået fra hun fik en prinsessetitel i bytte for efternavnet. Hun har travlt med at lære alt om Danmark.

Prinsesse Marie har for en stund - i bogstavligste forstand - sat sig på skolebænken. På skoleskemaet står fag som: dansk, histore, samfundsfag, kulturforståelse osv. Hun er med andre ord tjekket ind på »Prinsesseskolen«.

- Prinsessen er i fuld gang med at forberede sig til sine fremtidige opgaver. Forberedelserne spænder vidt. Udover sprogundervisning omfatter uddannelsen indføring i vores nationalhistorie samt i de politiske, retsmæssige, kulturelle og sociale forhold.

- Prinsessen vil besøge en række myndigheder, institutioner og organisationer, ligesom prinsessen skal have et godt kendskab til det danske uddannelsessystem og dansk erhvervsliv, siger hoffets kommunikationschef Lene Balleby.

Og det er ikke ligegyldigt, om man bliver ordentligt klædt på, inden man for alvor hopper ud i en så anderledes og ny rolle, som rollen som prinsesse er. Det mener Inge Correll, der er ekspert i takt og tone.

- Det er vigtigt for hende selv. For lærer hun det ikke, vil hun møde en masse kritik. Og så er det grundlæggende også vigtigt, at hun kender til det samfund, hun er en del af, når hun skal tale med mennesker, siger hun.

Og at det er omfattende, at være i »prinsesseskole« er helt naturligt, mener Inge Correll.

- Hun skal kunne så utrolig mange ting. Tænk eksempelvis bare på sådan en lille ting som at hun skal kunne synge med på danske sange og salmer. Det er meget vigtigt, at hun kender den danske kultur, og der er meget at lære, siger hun.

Først protektioner om et halvt år
Der vil formentlig gå et halvt års tid endnu, inden hun skal ud at stå på egne ben og får sin første protektion.

- Der er endnu ikke taget stilling til protektionerne, men når den tid kommer ,vil de formentlig spænde fra at være lokalt baserede til at have et internationalt fokus, siger hoffets kommunikationschef Lene Balleby.

Inge Correll er overbevist om, at vi vil komme til at opleve en veloplagt prinsesse, når hun får sin første protektion.

- Hun har tænkt sig godt om, inden hun lod sig gifte med prins Joachim, og dermed gik ind til et liv som prinsesse. Hun virker rigtig glad, og jeg tror ikke, at hun er overambitiøs, siger hun.

Skal finde sine egne mærkesager
Det handler om, at man skal have fundet ud af, hvilken profil hun skal signalere, inden man vælger hendes fremtidige protektioner.

Det kan også være, at Marie selv har ønsker til, hvad hun gerne vil arbejde med. Da kronprinsesse Mary skulle vælge sine protektioner, ønskede hun brændende at få Hjerteforeningen. Indtil da havde prins Henrik været deres protektor. Hendes ønske skyldtes, at hun i 1997 mistede sin mor efter en hjerteoperation. Så her var en sag, hun havde et stort ønske om at være med til at kaste lys over.

I samarbejde med hoffet skal prinsesse Marie finde ud af, hvilke protektioner hun skal have, når hun kan tjekke ud af »prinsesseskolen« for sidste gang, for at kaste sig ud i livet som prinsesse på fuld tid.