Twin Peaks. Den populære tv-serie "Twin Peaks" vender tilbage efter mange års pause.

Søndag amerikansk tid får et dobbeltafsnit premiere i USA, mens danskere kan se med på HBO Nordic fra mandag.

Her kan du teste din viden om kultserien.

1: Seriens hovedperson arbejder for det amerikanske forbundspoliti FBI. Hvad hedder han?

a: Daniel Cohen.

b: Dale Cooper.

c: Dan Campbell.

2. Hvad er navnet på den unge kvinde, der bliver fundet død i begyndelsen af serien?

a: Laura Palmer.

b: Donna Hayward.

c: Sarah Palmer.

3: Hvornår fik første sæson af "Twin Peaks" premiere?

a: 1988.

b: 1990.

c: 1992.

4: Hvilken af følgende skuespillerinder er med i den nye omgang af "Twin Peaks"?

a: Jennifer Lawrence.

b: Chloë Grace Moretz.

c: Naomi Watts.

5: Medskaberen David Lynch har tre gange været nomineret til en Oscar i kategorien "Bedste instruktør". Hvilken film har han ikke været nomineret for?

a: "Mulholland Drive".

b: "Blue Velvet".

c: "The Straight Story".

6. En af karaktererne i serien kommer fra Lynchs hjemby Missoula i Minnesota. Hvem?

a: Leo Johnson.

b: Maddy Ferguson.

c: Jacques Renault.

7: Hvor mange episoder bestod de to første sæsoner i alt af?

a: 30.

b: 36.

c: 38.

8: Hvilken skuespiller fra "Twin Peaks" døde tidligere på året af kræft i en alder af 91 år?

a: Warren Frost.

b: Kyle MacLachlan.

c: Dana Ashbrook.

9: I introen er byens indbyggertal malet på et skilt. Hvad er tallet ifølge skiltet?

a: 32.744.

b: 50.021.

c: 51.201.

10: Isabella Rossellini skulle oprindeligt have været med i serien, men forlod den. Hvilken rolle blev skrevet om og spillet af kinesiske Joan Chen?

a: Lucy Moran.

b: Shelly Johnson.

c: Josie Packard.

Svar: 1: b, 2: a, 3: b, 4: c, 5: c, 6: b, 7: a, 8: a, 9: c, 10: c.

Kilder: Reuters, IMDB, Rolling Stone og Ritzau.

/ritzau/