København. Så er den tilbage.

Historien om dværge, drager og drabelige magtkampe. Den, der er blevet kaldt den største serie på tv nogensinde.

Sæson syv af "Game of Thrones" ruller mandag over skærmen på streamingtjenesten HBO Nordic.

Her kan du teste din viden om den populære serie inden premieren:

1. Hvem har skrevet romanserien "A Song of Ice and Fire" ("En sang om is og ild"), som "Game of Thrones" bygger på?

a: George R.R. Martin.

b: Philip Pullman.

c: J.R.R. Tolkien.

2. Hvilken af følgende danskere har ikke været med i tv-serien?

a: Birgitte Hjort Sørensen.

b: Frank Hvam.

c: David Dencik.

3. Hvor mange seere så med på den amerikanske tv-kanal HBO på finalen af sæson seks?

a: 8,9 millioner.

b: 11,2 millioner.

c: 13,7 millioner.

4. Hvad kaldes det dramatiske afsnit ni af tredje sæson, hvor flere af hovedpersonerne må lade livet?

a: "The Black Wedding" ("Det Sorte Bryllup").

b: "The Red Wedding" ("Det Røde Bryllup").

c: "The Purple Wedding" ("Det Lilla Bryllup").

5. Hvor mange Emmy Awards har "Game of Thrones" vundet i tidens løb?

a: 17.

b: 21.

c: 38.

6: Hvad hedder den store islænding, der spiller rollen som "The Mountain"?

a: Stefan Karl Stefansson.

b: Hafthor Julius Björnsson.

c: Olafur Darri Olafsson.

7: Hvordan dør den fremtrædende karakter Joffrey Baratheon?

a: Han bliver forgiftet.

b: Han bliver stukket ihjel.

c: Han bliver halshugget.

8: Hvornår havde første sæson premiere?

a: 2010.

b: 2011.

c: 2012.

9: I hvilket af følgende europæiske lande er en del af scenerne fra "Game of Thrones" filmet?

a: Kroatien.

b: Slovakiet.

c: Slovenien.

10. Hvilken berømt linje bliver gentaget flere gange i serien?

a: "The tribe has spoken" ("Stammen har talt").

b: "We are all the same" ("Vi er alle ens").

c: "Winter is coming" ("Vinteren er på vej").

Svar: 1:a, 2:c, 3:a, 4:b, 5:c, 6:b, 7:a, 8:b, 9:a, 10:c.

Kilder: IMDB, emmys.com, Time.

/ritzau/