Har du også svært ved at sove, når det er varmt? Det er en smagssag, hvordan man synes temperaturen skal være, når man skal sove. Kan du ikke sove, når det bliver for varmt, så er her fem gode råd, der hjælpe dig til at køle ned.

Der er ikke noget bedre end varme sommeraftener, hvor vi kan sidde udenfor og nyde både aftensmad og hinanden uden at skulle pakke os helt ind i jakker og tæpper. Men ligeså snart, det er tid til at gå i seng, så er varmen lige pludselig en hindring for vores gode nattesøvn.

Det er de færreste danske hjem, der er indrettet med Aircondition - og det giver god mening det meste af tiden. Aircondition kan hurtigt blive en dyr fornøjelse både at installere og i drift. Men heldigvis er der andre måder at køle ned på, så din nattesøvn ikke bliver afbrudt af svedeture eller ubehagelige temperaturer.

I de lyse sommermåneder med høje aftentemperaturer, så kan det være svært at holde kropstemperaturen nede. Men det er der heldigvis råd for.

Fem gode råd til at køle ned
Der er flere måder, hvorpå du kan sænke temperaturen i soveværelset eller blot  sænke din egen kropstemperatur en smule inden, du skal sove, så du får lettere ved at falde i søvn.

Tip 1: Sov med åbent vindue
Det første og nok mest åbenlyse råd er selvfølgelig at åbne vinduet. Bor du et mere roligt sted, eller har du en højere tærskel for støj, så er frisk natteluft godt til at køle rummet. Sørg evt. også for at åbne vinduet om aftenen en time eller to inden, du skal sove.

Tip 2: Ingen elektronik i soveværelset
Elektronik, der er tændt udskiller også varme. Undgå derfor at sidde med din laptop i sengen eller have fjernsynet i soveværelset kørende inden sengetid. Det kan være med til at øge temperaturen i rummet.

Tip 3: Brug en fane i soveværelset
Hvis du ikke har mod på at få Aircondition til dit soveværelse, så kan en almindelig gulv- eller bordfane sagtens sprede lidt køligt luft i rummet.

Tip 4: Brug mørklægningsgardiner
Når solen står skarpt på himlen hele dagen, så afgiver den også varme til dit rum. Derudover kan de lyse sommeraftener være en hindring for at falde i søvn. Brug derfor mørklægningsgardiner, så du kan lukke solen ude af soveværelset om dagen og om aftenen.

Tip 5: Køl dig ned inden, du skal sove
Du kan hjælpe dig selv ved at køle ned inden, du går i seng. Tag fx et koldt bad, drik isvand eller put dine sokker eller nattøj i fryseren, så det er køligt, når du skal have det på. Sov gerne med så lidt på som muligt - det gør det nemmere at slippe af med varmen.

Faner fås i alle størrelser og med forskellige ydeevne. Du kan også installere en fane i loftet i stedet for din loftslampe - eller bruge en fane til gulvet og blot tænde den inden, du går i seng, eller når du har lagt dig.

NORTH - Ventilator Gulv - 40cm Premium Krom
NORTH Gulv Ventilator 40cm Premium Satin Chrome.Kraftig 50w 3-trinsmotor til lav, moderat og høj hastighed. Meget effektiv og stille med 5 blæserblade. Kan vippes. Svingfunktion kan aktiveres. Justerbar højde.

Pris:  699,- køb den her


DAY - Luftkøler Med Fjernbetjening - Hvid
Mangler du ekstra kulde enten i dit soveværelse, stue eller måske campingvogn, så kan du nemt køle dit rum ned med en luftkøler fra DAY. Rummet bliver kølet ned ved hjælp af en vandtank på 4 liter, hvor der skal påfyldes vand.

Pris: Førpris 899 (-40%) NU 538,- inkl. fragt køb den her


Alpina - Gulv Ventilator 40cm
Denne gulvventilator genererer en forfriskende brise, der kan justeres efter din smag. Juster rotationshastigheden til lav, moderat eller høj. Ventilatoren har også en automatisk svingefunktion, der fordeler luftstrømmen i vidvinkel.

Pris: 325,- inkl. fragt køb den her


DAY - Gulv Ventilation Med Fjernbetjening - Hvid
Perfekt gulv ventilation til dig der gerne vil have ventilation i dit rum. Ventilationen fra Day kan rotere og har 3 forskellige hastigheder. Modellen findes både med og uden fjernbetjening.

Pris: Førpris 399,- (-25%) NU 299,- inkl. fragt køb den her


DAY - Ventilator Tårn Til Gulv - Hvid
Den perfekte gulv ventilator. Det enkle design gør, at den passer ind i alle indretninger. Gulv ventilatoren fra DAY kan indstilles i 3 hastigehder og måler 79 cm i højden, så den kan fordele den kølige vind rundt i rummet.

Pris: Førpris 399,- (-25%) NU 299,- inkl. fragt køb den her


Sensotek - ST 800 Ventilator
This tower fan from Sensotek ensures excellent ventilation in home and office as the summer season heat up the air. The ST 800 has three ventilation speeds and floating turning function. The high, slim design of the fan ensures a space-saving but still efficient ventilation of the room. The fan is black and is framed in one exclusive aluminum panel.

Pris: 999,- inkl. fragt køb den her


Vooni® Vifte med Luftfugter
Slip for frustration og sved på uudholdeligt varme dage! Denne bærbare vifte blæser både luft og vandtåge og gør kølingen maksimal. Perfekt til at bekæmpe svedperler i panden på varme dage derhjemme eller på jobbet!

Pris: 169,- køb den her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.