Et glas koldt rosévin, en varm sommerdag og et par gode mennesker omkring sig. Det er nok, hvad mange af os tænker på, når det bliver fyraften i sommermånederne. Men hvad skal du kigge efter, når du skal finde en god rosé?

Rosé er for mange en fast del af sommerbordet og klarer sig godt til grillmaden, selv hos dem, der måske ikke er så meget til vin, så kan et glas koldt rosé godt lokke. Men hvad ved du egentligt om rosé, og hvad skal du gå efter, hvis du ikke er professionel vin connaisseur?

Find det store udvalg af rosévine hos Bay Vine her

Rosévin bliver lavet, når man tager de røde druer og påbegynder den samme proces, som når man laver hvidvin. Druerne bliver blot presset hurtigt, hvilket giver en klarere most. Derefter lader man skindet fra druerne ligge i mosten i få timer, og vinen får dermed lidt farve. Når vinen har den farve, som man ønsker, så filtrere man skindet væk og den lyserøde most kan gære færdigt.

Der er masser af variation i rosévin, men du kan gøre oplevelsen bedre og udvælgelsen lettere, hvis du følger disse 7 råd.

  1. Er du i tvivl? Så vælg fransk. Rosévin er “født” i Frankrig - nærmere bestemt i Provence, så hvis du vil være helt sikker på at hive en god vin med hjem, så vælg en fra dette område, så kan du ikke gå galt i byen.
  2. Hellere ung end gammel. Modsat rødvin, så bliver rosé ikke bedre med alderen. Man anbefaler at rosévin drikkes inden for 2 år efter, at den er blevet udgivet.
  3. Køl den ned med omhu. Jo lettere en rosé er i farven jo mere kold bør den være. Men du skal ikke lægge din rosé i fryseren eller bruge isterninger i dit glas. Du risikere at udvane den lidt sarte vin og så står du tilbage med vand, der smager let af rosé.
  4. Drik rosé til det meste. Fordi rosévin ligger et sted mellem rød- og hvidvin, så er det let at parre med mad. Om du spiser svinekød, kylling, fisk, æg, steaks eller dessert, så kan du finde en rosé, der passer til. Skal du til middag, fest, date eller blot en tur i parken, så kan du roligt tage en rosé med.
  5. Tjek farven. Er du i tvivl om, hvilken rosé du er til, så kan du bruge farverne som pejlemærke. Jo lysere den er i farven (fersken eller lyserød), jo mere tør er den. Omvendt hvis du er til det søde, så gå efter de dybere farver.
  6. Få penge rækker langt. Du har sikkert kigget langt efter en rødvin, som du synes har en rimelig pris og som samtidig imponerer dine gæster. Den udfordring behøver du ikke stå med, når det kommer til rosé. Du kan sagtens få en god flaske rosé til 100 kr.
  7. Smid det ud efter en uge. Har du en flaske rosé, som har stået åben i køleskabet, så kan den holde sig i 5-7 dage. Det er ikke farligt at drikke gammel vin, men rosé mister bare smagen efter længere tid, og du ender derfor med en flad fornemmelse.

Derudover har vi fundet 5 forskellige rosévine, der passer godt til en varm sommeraften.

1. Tamaral Rosado, Spanien

Fremstillet af 100 % Tempranillo i Ribera del Duero, i 900 meters højde omkring Pesquare de Duero. Druerne er manuelt høstet og sorteret i det øjeblik druerne kommer til kælderen. Efter et par timers maceration, behandles druerne efter saignée metoden. Nydes ved mellem 7-12 grader.

Tilbudspris: 97,15 kr. - førpris: 115 kr.

Læs mere om vinen og køb den her

Leveringstid: 3-5 dage - Fri fragt ved køb over 599 kr.


2. Sancerre Rosé, Domaine de Bellecours, Frankrig

Sancerre Rosé, Domaine de Bellecours, Frankrig
Sancerre Rosé, Domaine de Bellecours, Frankrig
Vis mere

Denne rosé-vin har en ren og flot lys pink farve, som er typisk for rosé-vine produceret på Pinot Noir-druer. Det første man mødes af når man dufter til vinen er en vidunderlig duft af roser. Derefter kommer der skønne frugtrige aromaer af bl.a. solbær. Det er en fyldig vin, som besidder en dejlig friskhed og vedvarende smag i munden.

Tilbudspris: 157,25 kr. - førpris: 185 kr.

Læs mere om den franske drue og køb den her

Leveringstid: 3-5 dage - Fri fragt ved køb over 599 kr.


3. Irrésistible Rosé, Cru Classé de Provence, Frankrig

Irrésistible Rosé, Cru Classé de Provence, Frankrig
Irrésistible Rosé, Cru Classé de Provence, Frankrig
Vis mere

Vinen har en flot bleg lyserød farve. Den har en udtryksfuld duft med noter af fersken og røde frugter, samt er smukt afbalanceret i munden og kombinerer friskhed med citrusnoter perfekt.
Vinen kan nydes nu.

Servér vinen ved 8 C. Den passer perfekt som aperitif, til seafood i den lettere ende eller til en frisk salat.

Tilbudspris: 106,25 kr. - førpris: 125 kr.

Find flere lækre rosévine på tilbud og køb Irrésistible Rosé her

Leveringstid: 3-5 dage - Fri fragt ved køb over 599 kr.


4. Selva Capuzza – chiaretto, Italien

Selva Capuzza – chiaretto, Italien
Selva Capuzza – chiaretto, Italien
Vis mere

Tilbudspris: 106,25 kr.. - førpris: 125 kr.

En af de mest anerkendte og unikke vine fra bredden af ​​Gardasøen. Denne delikate rosèvin har en lang historie i regionen og er produceret af områdets klassiske røde druer.

Frisk og frugtagtig med dufte af vilde jordbær og citrus.

Læs mere om vinen og køb den her

Leveringstid: 3-5 dage - Fri fragt ved køb over 599 kr.


5. L’ostal Rosé 1,5 L, Frankrig

L’ostal Rosé 1,5 L, Frankrig
L’ostal Rosé 1,5 L, Frankrig
Vis mere

En smuk sart lyserød farve, med en liflig duft af blomster og friske røde bær. Tørrede ro- senblade bidrager til en sødlig og svagt parfumeret duft og smag, der komplementeres af frugtige noter fra modne hindbær og jordbær. L’Ostal cazes Rosé er en mineralske vin med dybde og struktur.

L’Ostal cazes er god til: aperitif, frugt og nødder. L’ostal Rosé er bedst til en sprød og behagelig smagsoplevelse imens de andre er i haven.

Kun 2 tilbage

Køb den lækre 1,5 l vin og invtér vennerne på et glas

Leveringstid: 3-5 dage - Fri fragt ved køb over 599 kr.


Læs også: Opgradér din sommergarderobe: Denne nederdel kan du ikke undvære

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Andre læser også