Helsingborg byder på et væld af oplevelser med sine lækre spisesteder og butikker, grønne parker, lystbådehavn og solfyldte badestrande. Bloggeren Linn Grubbström, som står bag www.frokenkraesen.com, kender byen bedre end de fleste, og hun deler her sine anbefalinger til en skøn weekendtur i den lille svenske storby ved sundet.

En kvik sejltur over Øresund og Helsingborg hilser velkommen med solstrejf i vandet ved sundet, som danner naturligt indgangsparti til byen.

”Kommer man med færgen fra Helsingør, skal man ikke gå mange meter, før man står ved lystbådehavnen og på stranden. Her findes rige muligheder for at bade, spille minigolf og bare slappe af, inden man fortsætter videre ind til byen. Præcis som i de hyggelige små byer ved Middelhavet,” fortæller blogger Linn Grubbström, alias Frøken Kræsen, der har svenske aner og kender Helsingborg bedre end de fleste.

Læs mere om Frøken Kræsen

Oplev byen til fods
Hun vil til enhver tid lade bilen stå derhjemme, for man kan nemt gå fra den ene ende af byen til den anden. Når man først har begivet sig afsted på gåben, gælder det om at finde de små skjulte perler i Helsingborgs bymidte.

”Drej væk fra de store gader. De små sidegader er fulde af fine butikker og hyggelige caféer, som bestemt er et besøg værd,” siger Linn Grubbström.

Hun fremhæver bageriet Brødkultur 2.0, som har specialiseret sig i lækre svenske ”Kanelbullar” og den lille gårdbutik Odlat & Utvalt, hvor man kan købe et væld af delikatesser. Begge steder er naboer til Helsingborgs smukke vartegn Sofiero Slott & Slottsträdgård.

Prøv en af Helsingborgs bedste bagerier, Brødkultur 2.0, som har specialiseret sig i kanelbullar. Foto: Linn Grubbström
Prøv en af Helsingborgs bedste bagerier, Brødkultur 2.0, som har specialiseret sig i kanelbullar. Foto: Linn Grubbström
Vis mere

Sundets perle
Netop Sofiero Slott & Slottsträdgård er særlig kendt for sin smukke blomsterhave og den spektakulære udsigt over byen og Øresund. Når man står her og skuer mod horisonten hele vejen til Danmark, forstår man godt, hvorfor Helsingborg har fået sit elegante tilnavn, Sundets perle.

Slottet har været den svenske kongefamilies tidligere sommerresidens og Dronning Ingrid har leget i parken som barn. I 1973 testamenterede Kong Gustaf VI Adolf slottet og slotshaven til byen Helsingborg. Den dag i dag kan man endnu beundre de over 400 forskellige rododendronarter, som Gustav VI Adolf var med til at plante i haven.

Hvis man ikke kun er til blomster, men også har et blødt punkt for dyr, så vil Linn Grubbström slå et smut omkring Frederiksdal Museum & Trädgårder. Museet er et friluftsmuseum, der viser den skånske natur- og kulturhistorie. Her man kan klappe en ko, sige hej til en hest, spille fandango med fårene og gnubbe tryne med en gris. Dyrene lever mellem bondehuse, herregårdsmiljøer og bykvarterer med håndværkerkultur og brostenscharme.

Lokalproducerede lækkerier
Er det is, der lokker i sommervarmen, så har Helsingborg sin egen isfabrik, Helsingborg Glassfabrik, der laver lokalproducerede lækkerier, som både svaler og smager. Hvis man tager på stranden i Helsingborg omkring spisetid, skal man selvfølgelig have en saftig burger på strandbaren Barfota Beach House sammen med en kølig drink. Der er mange at vælge imellem, og de er gode.

Alle kan få brug for et afbræk fra hverdagen engang imellem. Helsingborg giver både muligheder for god mad og en badetur i Øresund. Foto: Linn Grubbström
Alle kan få brug for et afbræk fra hverdagen engang imellem. Helsingborg giver både muligheder for god mad og en badetur i Øresund. Foto: Linn Grubbström
Vis mere

Sveriges bedste chokolade
Linn Grubbström har en helt særlig målgruppe i tankerne, når hun fremhæver den uimodståelige butik Chocolatte. Den vil blive knuselsket af alle, som har en hang til søde sager.

”Har du en sød tand, skal du kigge forbi Chocolatte og købe deres chokolade med brunet smør. Den har nemlig vundet prisen som Sveriges bedste chokolade,” siger Linn Grubbström.

Ifølge Linn Grubbström kan man smage Sveriges bedste chokolade på Chocolatte. Foto: Linn Grubbström 
Ifølge Linn Grubbström kan man smage Sveriges bedste chokolade på Chocolatte. Foto: Linn Grubbström 
Vis mere

Utzons arkitektoniske fortolkning af ’Staden ved havet’
Et besøg i Sydney er ikke fuldendt, hvis ikke man har beundret Jørn Utzons berømte operahus. Ligeledes er et besøg i Helsingborg ufuldkomment, hvis ikke man har været forbi sønnen, Kim Utzons, arkitektoniske fortolkning af temaet ”Staden ved Havet”. Dunkers Kulturhus er formmæssigt tænkt som en middelalderborg og huser både udstillingslokaler, teater, koncertsal, kontorer, undervisningslokaler og restaurant.

Læs mere Frøken Kræsen her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.