På de fleste arbejdspladser er der ikke en decideret dresscode, og du kan jo sådan set troppe op i det, du har lyst til. Eller hvad? Nej, der er stadigvæk et par uskrevne regler, du bør holde dig til.

Nu hvor flere arbejdspladser er rykket hjem i stuerne, kan du passende bruge lidt af din tid på at genoverveje din arbejdsgarderobe - og måske samtidig få sorteret i den sikkert store mængde tøj, som du ikke bruger.

På et tidspunkt skal vi jo tilbage på arbejdspladsen, og så er det meget godt at være forberedt og vende tilbage med fuld styrke og ikke i pyjamas, som sikkert er blevet anvendt som hverdagsbeklædning for mange.

Hvis du er lidt i tvivl om dine yndlingsoutfits egner sig til arbejdspladsen, så er her fem simple råd, du kan rette dig efter.

  1. Tøj, som du har på, når du er i byen. Det egner sig for langt de flestes vedkommende ikke til arbejdspladsen. Det er ofte enten for tætsiddende, for kort, for spraglende eller viser for meget hud. Nogle gange kan du dog komme afsted med en stroptop, hvis den ikke er for nedringet, og du har en trøje uden over som fx en blazer.
  2. Tøj, som du normalt kun ville bruge på en strandtur. Selvom der ikke står noget i virksomhedens reglement om shorts eller små sommerkjoler, så kan de ofte falde i samme kategori, som byturs tøjet. Hold dig hellere til maxi-kjoler eller tag lag på lag på, så du kan tage blazeren eller trøjen af, når du har fri.
  3. Beskidt, hullet eller misfarvet tøj. For de fleste er det indlysende, men mon ikke du alligevel er kommet afsted i en hvid t-shirt med pletter under armene eller en trøje med et lille hul i. Men det kan hurtigt virke uproffesionelt og lidt som om, at du er ligeglad. Og hvis du er ligeglad med dit tøj, er du så også ligeglad med dit arbejde?
  4. Tøj, der er for småt eller for stort. Det kan være en god idé at tjekke om dit tøj sidder som det skal, inden du møder på arbejde næste gang. Særligt efter en tid med hjemmekarantæne. Det klæder ikke nogen at gå i for småt eller stort tøj.
  5. Tøj, du ikke er sikker på er acceptabelt på din arbejdsplads. Det kan være svært at navigere i, når der ikke er egentlige regler. Men kig dig omkring på dine kollegaer og chefer og dan dig et billede af, hvad de har på. Hvis du er i tvivl om et outfit, så gem det hellere til weekenden.

Vi har udvalgt 5 blazere, som du kan bruge, når du skal tilbage på kontoret.


1. Double-Breasted Blazer i beige fra NA-KD

Double-Breasted Blazer i beige fra NA-KD 
Double-Breasted Blazer i beige fra NA-KD 
Vis mere

Pris: 359 kr.

Find flere elegante blazere til dit business-look - køb blazeren her

Gratis klimakompenseret fragt og retur - 90 dages fuld returret


2. Gathered Waist Blazer i sort fra NA-KD

Gathered Waist Blazer fra NA-KD
Gathered Waist Blazer fra NA-KD
Vis mere

Tilbudspris: 215 kr. - førpris: 359 kr. - spar 40%

Køb den elegante blazer her

Gratis klimakompenseret fragt og retur


3. Tailored Striped Jacket fra NA-KD

Tailored Striped Jacket i beige fra NA-KD 
Tailored Striped Jacket i beige fra NA-KD 
Vis mere

Tilbudspris: 263,40 kr. (førpris: 439 kr.) - spar 40%

Køb den smarte blazer i beige og se flere her

Gratis klimakompenseret fragt og retur


4. Balloon Sleeve Blazer fra NA-KD

Oversized blazer i sort og beige fra NA-KD
Oversized blazer i sort og beige fra NA-KD
Vis mere

Pris 579 kr.

Vælg mellem sort og beige - køb her

Gratis klimakompenseret fragt og retur


5. Tie Front Blazer i pink fra NA-KD

Tie Front Blazer i pink fra NA-KD 
Tie Front Blazer i pink fra NA-KD 
Vis mere

Pris: 509 kr.

Vælg mellem trendfarven pink eller grå - køb blazeren her

Gratis klimakompenseret fragt og retur


Læs også: Guide: Sådan styler du dine mom jeans

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.