Bare fordi fødselsdagsfester, middage med vennerne, og helt almindelige fredagsfester er blevet aflyst, så er der jo ingen grund til at ikke at sende en gave afsted til dem, du holder af. Det gør nemlig både dem og dig selv glad.

Det er nok ikke den sjoveste tid at have fødselsdag, bryllupsdag eller noget helt tredje i. Man kan ikke invitere gæster eller gå ud at spise - også selvom der ikke skulle stå fødselsdag i kalenderen, så kan man jo godt savne sine venner og familie, som man ikke lige kan besøge til hverken hverdag eller fest. Men bare fordi man ikke kan være fysisk til stede kan man jo godt give alligevel - og sende en dejlig tanke med om (forhåbentligt) snarligt gensyn.

Faktisk viser forskning, at vi bliver glade af at give - det er med andre ord ikke bare noget, du fortæller dine børn, når de skal give legetøjet videre, eller folk siger, når de har lagt ekstra store gaver under juletræet.

Giv blomster, chokolade og meget mere lige til døren og gør andre OG dig selv glad (Brug rabatkoden TDPROMO10 og få 10% rabat hos Euroflorist)

En gruppe tyske forskere har undersøgt, hvad der sker i hjernen, når vi giver. Forskerne målte på 50 deltageres hjerner for at finde ud af, hvad hvilke områder i hjernen der bliver påvirket, når man giver til andre. De opdagede at en mindre gruppe hjerneceller bagerst i hjernen aktiverer hjernens belønningscenter og glædes-stoffet dopamin bliver udløst,  når vi giver til andre. Dermed føler vi glæde, når vi fx giver gaver eller inviterer andre på middag.

Og faktisk viser studiet, at bare et løfte om at give gør os mere gavmilde.

Giv blomster, chokolade og meget mere lige til døren og vis, at du tænker på dem. (Brug rabatkoden TDPROMO10 og få 10% rabat hos Euroflorist)

Dette indhold er produceret i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet med udarbejdelsen og publiceringen at gøre.

Andre læser også