Guld, sølv, belagt sølv, oxideret og emalje: Øreringe findes i et væld af materialer. Lær at kende forskel og bliv klogere på de forskellige materialer - så er du bedre rustet til dit næste køb af øreringe.

Ligesom i modens verden, så er der også skiftende tendenser inden for smykkernes verden. Men det handler i høj grad også om, hvilke materialer man synes bedst passer til ens stil. Mange mener at sølvsmykker bedst passer til den skandinaviske hudtone, imens mørkere hår og brune øjne gør sig godt sammen med guld. Men der er ingen regler, og nu er det endda blevet moderne at kombinere begge dele på én gang.

Uanset hvad modens tendenser siger, så er øreringe altid et hit, som kan give dit outfit det ekstra pift, gøre et streetwear outfit mere feminint eller cementere din stil med larmende statement-øreringe. Vi gør dig klogere på de forskellige materialer, så du kan vælge lige præcis den type øreringe, der passer til din stil eller et specifikt outfit.

Det skal du vide om materialer
Øreringe - og smykker generelt kan fås i et væld af materialer. Der kan være lidt forskel på, hvordan du skal behandle dine smykker, men hvert materiale har selvfølgelig også sit eget udtryk - og pris.

Guld
Du har måske lagt mærke til at guldsmykker fås i forskellig karat - dvs. renhed. Det skyldes, at guld når det smeltes til smykker blandes op med andre metaller, da det er for blødt i sin reneste form. Du kan fx små guldsmykker i 8, 14, 18 eller 24 karat. Guldsmykker i 24 karat er den fineste form, og er meget blødt, at derfor bøjes og ridses det let. Køb derfor dine guldsmykker i en lavere karat. Du kan tjekke dine smykker efter og se hvilken karat guld, du har med at gøre ved at kigge efter stemplerne 750 for 18 karat guld, 585 for 14 karat og 333 for 8 karat.

Du kan også få rosaguld eller hvidguld. Det er guld blandet med henholdsvis kobber og sølv. Det giver guldet en lidt anden farve.

Ole Lynggaard Nature mini creol i 18 karat rødguld
Smuk lille creol fra Ole Lynggaard Copenhagen. Nature øreringen er inspireret af naturens grene. Ø: 10 mm

6.700,00 kr. Find dem her


Blossom ørestikker i 14 kt guld med perler på 6 mm
Smukke og feminine ørestikker fra Blossom Copenhagen. Øreringene er lavet i 14 kt guld med smukke hvide ferskvandsperler.

3.300,00 kr. Find dem her


Blossom ørestikker i rosaguld, hjerte
Søde og romantiske hjerteformede ørestikker fra Blossom. Øreringene er udformet som et fint hjerte i rosaguld.

2.900,00 kr. Find dem her


Blossom 14 kt. hvidguld øreringe med 8 diamater i alt 0,08 ct, mat hamret
Smukke 14 kt. hvidguld øreringe fra Blossom Copenhagen. Creolerne er i udført med mat hamret overflade med 4 diamanter på hver.

8.950,00 kr. Find dem her


 

Sølv
Det er ligesom guld et ædelmetal og er generelt et billigere materiale end guld og derfor er smykkerne også ofte billigere. Ligesom guld findes sølv også i forskellige renheder. Du kan se på dit smykke, hvor rent det er ved at kigge efter stemplet 925 eller 925s på den måde kan du se ægtheden af dit smykke. 925 betyder at dit smykke er produceret i sterling sølv, som er den mest almindelig form, og betyder at der er brugt ganske lidt kobber i blandingen.

Du kan også så sølvsmykker i oxideret sølv. Det er en overfladebehandling, som giver dine sølvsmykker et gråsort og mere råt look.

Nordahl Jewellery Wire øreringe i sort sølv, Ø 25 mm
Super flotte Wire øreringe i sort sølv fra Nordahl Jewellery. Øreringene består af tre sorte sølv tråde, som mødes i top og bund.

400,00 kr Find dem her


Blossom sølv oxideret fjer ørestikker
Super smarte fjer ørestikker i oxideret sølv fra Blossom Copenhagen. Ørestikkerne er lavet i sort sølv med mat look.

495,00 kr. Find dem her


Georg Jensen Infinity creoler 452, sølv
Smukke Infinity creoler i et tidsløst design fra Georg Jensen. Creolerne er udført i sølv og er designet af Regitze Overgaard. Designet danner lykketallet 8 og er inspirationen kommer af uendelighedstegnet.

2.100,00 kr. Find dem her


ByBiehl Jungle Ivy ørestikker i sølv
Smukke lange ByBiehl Jungle Ivy ørestikker i sterling sølv. Ørestikkerne snor sig smukt op af øret med den lange gren og blade.Der er smukke tanker bag Jungle Ivy smykkerne. ByBiehl planter verdens mest CO2-sultne træ, mangroven, for hvert solgt Jungle Ivy smykke.

595,00 kr. Find dem her


 

Forgyldt sølv
En forgyldning er et tyndt lag guld, der lægges oven på dine sølvsmykker. Da forgyldningen kun er et tyndt lag betyder det, at den med tiden kan forsvinde. Du skal derfor behandle dine forgyldte smykker ekstra nænsomt. Behandl dem ligesom dine sølvsmykker, da de også kræver en mere nænsom behandling end rene guldsmykker.

Pernille Corydon Øreringe, Small Daylight, Guld
Pernille Corydon Daylight øreringe ligner små solstråler ud fra dine ører, og inspirationen er da også hentet fra lyset. Øreringene er sterlingsølv med forgyldning og bøjle-lukning.

350,00 kr. Find dem her


Pendulum, Øreringe, Mini Bird, Guld
Søde øreringe med lille fuglevedhæng på tynd øretråd. Øreringene er lavet på Pendulums eget værksted i København. Materiale: Vedhæng:  guldbelagt messing. Øretråd: guldbelagt sølv.

250,00 kr. Find dem her


Stine A Ørering, Love Rainbow, Gold
Regnbuer kan næsten virke magiske, og der er også noget forunderligt over denne Stine A ørering med en regnbue over skyerne. Den søde ørering er lavet i 18 karat forgyldt sterlingsølv.

Bemærk: prisen er kun for 1 stk. ørering.

260,00 kr. Find dem her


Julie Sandlau Fairytale ørehængere i forgyldt med champagne og røgkvarts
Elegante og feminine perleørehængere fra Julie Sandlaus Fairytale kollektion. Øreringene er lavet i guldbelagt sterling sølv. FRI FRAGT I DANMARK. Lagerførte varer sendes samme dag. Bestil før kl. 14.00

1.550,00 kr. Find dem her


 

Uægte smykker eller bijoutori
Disse smykker indeholder ikke noget bestemt materiale, men kan være en blanding af forskellige uægte metaller som bly, nikkel, messing og kirurgisk stål. Hvis du har allergi, skal du derfor være opmærksom. Som regel er den ofte ret billige pris en klar give-away, men det vil på de fleste etablerede webshops være deklareret hvilket materiale der er tale om. Derudover bliver disse smykker hurtigere slidt, så overvej derfor om det er købet værd, eller om du skal investere i et lidt dyrere model, hvor du ved, hvad du får.

En anden form for smykker, du kan erhverve dig er emaljesmykker. De kan fås i både guld, sølv og alt derimellem, men det betyder blot, at dine smykker er blevet tilført farve. De nok mest kendte herhjemme er Daisy-smykkerne eller margueritsmykkerne, hvor blomstens blade fx kan være hvide.

Wavy S-Shaped Earrings, NA-KD Accessories, guldfarvede

89 kr. Find dem her


Pendulum, Øreringe, Boheme, Oxyderet
Øreringe fra Pendulum i boheme stil. De små øreringe er et fint miks af det rå og feminine, med den sort oxyderede overflade og de fine snirklede dekorationer.

150,00 kr. Find dem her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.