Opfører jeg mig som en høne, når jeg bliver hypnotiseret? Fordommene om hypnose trives i bedste velgående, men der er intet mystisk ved hypnose

Hvem har ikke set en film, hvor et pendul eller lommeur svinger frem og tilbage foran hovedpersonen, der efterfølgende opfører sig ganske mærkværdigt? Der har også været ganske gode eksempler med hypnotisører på tv, som skulle vise, hvad man kunne opnå med hypnose. Det er underholdning og showhypnose, og mange fordomme trives stadig omkring det.

I dag benyttes hypnose og hypnoterapi mange steder til behandling for blandt andet smerter, stress, angst og fobier.

”Det er vigtigt at få afmystificeret hypnose. Når du først bevidst kan definere dit problem – kan din underbevidsthed finde løsningen. Derfor kan hypnoterapi guide dig ned i din underbevidsthed og hen til roden af dit problem, hvor du så får værktøjet til at løse det,” forklarer Jacob Strachotta, hypnoseekspert, hypnoterapeut og manden bag det såkaldte RDH (Result Driven Hypnosis).

Download app'en her

Definer dit eget problem
RDH er en metode, som adskiller sig fra andre hypnoseformer ved at fokusere på ’egen-analysen’ og evnen til at definere dit eget problem – og dermed lade underbevidstheden løse det.

”I vores hverdag kontrollerer vi vores handlinger gennem bevidstheden, men følelserne er i vores underbevidsthed og er tilbøjelige til at udløse uhensigtsmæssige reaktioner – eksempelvis angst, negative tanker eller tankemylder - uden for vores kontrol. Med RDH åbnes døren mellem bevidstheden og underbevidstheden og giver os mulighed for at påvirke nogle af disse fastlåste mønstre,” forklarer Jacob strachotta

Klik her for at læse flere artikler fra Hellomind

Ikke for sent at få en lykkelig barndom
Han understreger, at du ikke mister opmærksomheden undervejs – tværtimod er den skærpet, mens du får adgang til nogle af de automatiske processer i dit sind.

”Med hypnose sætter du den negative tankekapacitet lidt på standby og åbner op for erindringen om tidligere oplevelser eller personer, som har betydning for dine handlinger i dag,” forklarer han og tilføjer, at han plejer at sige, at det ikke er for sent at få en lykkelig barndom.

“Mange spørger, om de kan slette dårlige minder, men det kan man ikke, men du kan slippe følelsen af minderne, som måske påvirker dine handlemønstre i dag. Det gør os mere ligeglade med disse følelser, og gør os i stand til at leve mere i nuet, hvilket er meget populært i dag,” forklarer Jacob Strachotta.

Ifølge ham kan man ved at fokusere på disse minder, som muligvis ubevidst styrer os i dag, bearbejde følelserne. Hypnosen sænker den negative tankekapacitet og kan både anvendes til mere grundlæggende problemer og mere akutte problemer med dårlig søvn eller dårlige vaner.

Læs mere om hypnoses effekt: http://hellomind.com/dk/otherminds/

Download app'en her

Dette indhold er produceret i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet med udarbejdelsen og publiceringen at gøre.

Andre læser også