Endnu engang må vi indse, at en ferie bliver helt eller delvist stoppet af Corona. Efterårsferien nærmer sig, men heldigvis behøver du ikke rejse væk for at forkæle dig selv.

For mange nærmer efterårsferien sig - og selv hvis du ikke har fridage at tage af, så er efteråret den perfekte tid til lidt selvforkælelse.

Vejret er blevet koldere og mere gråt, coronaen har igen fået fat og måske er den store julefrokost eller den planlagte bytur med vennerne igen blevet udskudt.

Der kan derfor være mange grunde til at du trænger til lidt selvforkælelse. Èn ting er sikkert: Din hud og dit hår har altid godt af lidt ekstra pleje i de koldere måneder, ligeså vel som du sikkert selv kunne bruge en lille opmuntring.

Heldigvis er der ikke noget i vejen for, at du kan sætte mandag aften af til et velfortjent fodbad eller invitere et par nære venner over til spil og vin. Uanset hvad det er, du trænger til, så det velfortjent efter et 2020, der indtil videre overhovedet ikke blev, som vi havde planlagt.

Det skal du heldigvis ikke lade dig slå ud af, så her kommer redaktionens bedste bud på selvforkælelse, afslapning og hygge til efteråret.

Inviter til spilaften med vennerne

Byturene er blevet aflyst - men helt ærligt, hvem var de egentligt gode for? Du kan i stedet udnytte den åbne plads i kalenderen til at invitere et par venner over til middag, vin og spil.

Et stort hit er spillet Ego. Her lærer du kort sagt dig selv og dine venner bedre at kende, samtidig med at I dyster om at vinde.

Find Ego hos Bog & Idé til 199 kr.

Find flere brætspil til efteråret hos Bog & Idé her.

Sørg for rigelig med vin til middagen og imponer venner med ekstra gode vine

Den perfekte vin til forretten: En klassisk argentinsk Sauvignon Blanc.

Find den online hos Bayvine på tilbud til 85 kr.

Til bøf eller kylling så vælg denne fyldige franske rødvin Valpolicella Ripasso fra Spada til 139 kr.

Find den online hos Bayvine her.

Find et stort udvalg af vine til en hyggelig aften med venner eller familie her.


Giv fugt til din hud

Koldt, blæsende og tørt vejr udtørre huden. Derfor er efteråret perfekt til at give huden et skud fugt og pleje det, så du ser friskere ud - også resten af året. Ansigtspleje er essentielt for både mænd og kvinder, hvis man gerne vil bevare glød og fugt.

Til ham: Start den gode rutine

Ønsker du at genoprette din huds naturlige fugtbalance, er Biotherm Aquapower Set det perfekte valg for dig. De plejende produkter sørger for, at din hud næres i dybden, så den efterlades med en sund og velplejet finish.

Find sættet hos made4men.dk til 299 kr. her

Du kan også give din hud et ekstra boost med en ansigtsmaske. Prøv for eksempel denne fra Bandito, der både giver fugt, men også er med til at mindske render under øjnene og rynker.

Find den hos made4men MasqueBar Bandito til 49 kr. her

Til hende: Fugt er lig med glød

Danmarks ultimative skønhedskonge Ole Henriksen har udviklet dette sæt, der både giver fugt og glød, så din hud ikke længere ser efterårstræt ud. Find det på tilbud hos Nicehair til 405 kr. for tre forskellige produkter.

Giv huden et ekstra skub med en fugtgivende ansigtsmaske. Prøv denne fra Maqura.

Find den på tilbud hos Nicehair til 35 kr.


Glem ikke fødderne!

Fødderne er måske ofte et overset område af vores krop, som i den grad også trænger til lidt kærlighed. Selvom de bliver pakket mere og mere væk jo koldere det bliver, så hjælper en kontinuerlig fodpleje til at mindske hård hud og generelt bare trælse fødder.

Til ham: Bekæmp sure tæer

Sæt fødderne i en balje med lunkent vand og tilføj lidt bodyshampoo. Tag derefter det værste hårde hud med en fodfil - for eksempel denne fra Tweezerman.

Brug fodcremen (119 kr.) efter fodbadet - og til daglig, når du har været i bad og suppler evt. med denne spray fra Australian Bodycare (119 kr.), der forhindre sure tæer.

Brug denne 2-i-1 fodfil fra Tweezerman hos made4men til 139 kr.

Til hende: Vedligeholdelse er det bedste middel mod sprækkede fødder

Selvom sommer - og dermed sandal sæsonen er slut, så er velplejede fødder både pænt og ikke mindst super dejligt. Hold derfor fast i den gode fodrutine og sørg for at fugte og pleje fødderne hele året.

Dyp fødderne i et lunt fodbad og når der er blodgjort, så kan du begynde at skrubbe den hårde hud væk. For de fleste er hælen det største problem - prøv for eksempel denne fodhøvl (49 kr.) til meget hård hud eller den lidt lettere udgave for 49 kr. fra Nicehair her.

Brug denne fodcreme (119 kr.) efter fodbadet og suppler evt. med en fugtgivende fodmaske (119 kr.), hvis dine fødder kræver lidt ekstra .


Tag i spa - og lad andre om arbejdet

Du kan også helt droppe de selvplejende rutiner i hjemmet og tage en tur i spa med en ven, kæreste, søskende eller måske en forælder.

Tag på wellness ophold for to personer med overnatning og morgenmad. Kan bruges forskellige steder i landet. Overrask en du holder af - find det hos Go Dream til 1499 kr.

Spadag for to med vin og tapas hos Kurbad Limfjorden. Forkæl dig selv og en du kender med denne pakke for to fra 895 kr. Find den hos Du Glemmer det aldrig.

Bliv helt afslappet i bæredygtigt bomuld

Der er ikke noget som behageligt tøj, der kan få en til at slappe helt af - og hvis det oveni købet så er bæredygtigt, så kan man jo næsten slænge sig på sofaen med god samvittighed.

Prøv dette sæt fra danske Organic Basics, så er du klædt på indefra og ud i økologisk bomuld. Sættes fås på tilbud til 669 kr for BH, trusser og t-shirt. Vælg mellem flere farver. Find det her.

Find det til ham her med t-shirt, boksershorts og sokker på tilbud til 559 kr. Vælg mellem flere farver her.


 

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.