Der er mange fordele ved at læse højt for sine børn. Det er blandt andet med til at udvikle dit barns sprog og det at fordybe sig. Det skaber selvfølgelig også nærvær mellem dig og dit barn.

Der findes et utal af børnebøger. Der er de lærerige om dyr og verden, hobbybøgerne og selvfølgelig de fortællinger, som er taget ud af fri fantasi. Uanset typen af bog, så kan du faktisk læse højt fra dem til dit barn - enten som en hyggestund i sofaen, eller fordi I skal bruge bogens viden til fx at bage eller lave perleplader.

Uanset anledningen, så er højtlæsning godt for dit barn af mange årsager.

Når I sidder tæt op ad hinanden og læser, så skaber det nærvær, hygge og øger ikke mindst koncentrationen hos dit barn, da de har fuldt fokus på, hvad du fortæller dem.

Vi har er listet et par af de mange gode grunde til, at du skal læse højt for dit barn:

  • Sanserne bliver vækket. Når I sidder tæt sammen og bladrer i en bog vækkes både dufte, høre og føle sanserne. Det er altsammen med til at skærpe opmærksomheden på historien.
  • En god samtalestarter. I kan måske få samtaler om livet og verden, som ellers er svære at starte, når har I en historie at tage udgangspunkt i. Du kan hurtigt blive klogere på dit barns tanker om verden.
  • God læring. Undersøgelser viser, at børn lærer bedre ved højtlæsning end for eksempel ved at få den samme information gennem en skærm.
  • Dit barn bliver sprogligt stærkere. En vigtigt ting ved højtlæsning er, at man lærer sit barn, at det er sjovt og hyggeligt at læse. Det er ikke kun en ting man skal i skolen, og derfor kan gode læsevaner være med til, at dit barn også læser mere og dermed bliver sprogligt stærkere.

Når først du har læst højt eller dit barn selv har læst bogen igennem, så kan I anvende dem på flere måder til at skabe yderligere aktiviteter.

Hvis bogen for eksempel er en fiktionsfortælling, så kan du bede dit barn om at tegne sine egne billeder til historien. Det kan være alt fra steder til karakterer i historien.

Det samme kan I gøre, hvis bøgerne handler om dyr eller planter. Har I en have kan du også sende dit barn på opdagelse i haven, og se om de kan finde nogle af dyrene fra bogen - eller måske dit barn opdager et helt nyt dyr, som de ikke kender til?

Vi har udvalgt 9 børnebøger, der både giver plads til fordybelse, aktivitet og læring

Alle bøger leveres på hjemmeadressen med GLS for kun 19 kr.


Kagetid

Pris: 249,95 kr.

Vinderen af »Den store bagedyst 2015«, Liv Martine, og tegneren Simone er gået sammen om at skabe den lækreste kagebagebog til piger og drenge og deres forældre.

Bogen er illustreret med lækre billeder og illustrationer i Simones skønne streg, og med ambitiøse men meget pædagogiske opskrifter. Der er opskrifter på bl.a. Kajkager i forklædning, donuts, 'To die for' isvaffellagkage m.fl.

I alt 139 flotte og inspirerende sider.

Se mere og køb her


Ud i naturen - Insekter og edderkopper

Pris: 99,95 kr.

Nu kan du udforske naturens kryb og kravl, med disse spændende informationer om dine fund. Den hjælper dig med at skelne mellem insekter og andre smådyr og giver sjove fakta fra hele verden.

Alder: Fra ca 8 år

Se mere og køb her


Animalium

Pris: 299,95 kr.

Animalium er en helt fantastisk faktabog fra Forlaget Mammut, med imponerende illustrationer af dyr.

Bogen er en kombination af utroligt flotte illustrationer og livlig og lærerig tekst, som alle der elsker dyr, vil kunne fordybe sig i. Med denne smukke bog er det muligt at dykke ned i en verden af viden og blive klog på de 160 dyr, som er beskrevet i bogen.

Se mere og køb her


Mit verdens atlas

Pris: 49,95 kr.

Tag med på en rundrejse i verden og oplev nogle af verdens mest fantastiske steder og vindundere! I bogen finder du masser af klistermærker og en kæmpe plakat, du kan hænge på på vægge!

I alt 24 sider.

Alder: Fra 3 år

Se mere og køb her


Børnenes leksikon - Dinosaurer og andre forhistoriske dyr

Pris: 169,95 kr.

Fantastisk børneleksikon om dinosaurer og forhistoriske dyr, der gennemgår alle arter, Jordens geologiske perioder og livets opståen.

Bogen rummer omkring 1000 farveillustrationer samt diagrammer over dyrenes indbyrdes slægtskab. Et omfattende opslagsværk med 256 sider, der kan bruges både i skolen og i hjemmet.

Se mere og køb her


Min bog om sten og mineraler

Pris: 129,95 kr.

Lær navnene på forskellige sten, mineraler, ædelsten og fossiler, og find ud af, hvordan du kan opbygge din egen stensamling. Find ud af, hvor de forunderlige genstande kommer fra, og hvad vi bruger dem til. Bliv stenjæger og mineralekspert, i denne faktabog fra Forlaget Bolden.

Bogen indeholder 86 sider og er rigt illustreret med fotos.

Alder: Fra 6 år

Se mere og køb her


Mine første perlerier med Anja Takacs

Pris: 179,95 kr.

Kom godt i gang med at lave perleplader, med denne inspirationsbog af Anja Takacs. Det er let som en leg: Du lægger bare pladen direkte på det mønster, du gerne vil lave, og følger opskriften. Vælg mellem en masse nuttede og gakkede dyr.

Er dit barn vild med perler og perleplader, eller har lyst til at prøve kræfter med perler, ja så er der masser af inspiration at hente i denne flotte bog. De forskellige mønstre er lavet til Midi perler der primært henvender sig til børn fra 5 år.

Se mere og køb her


Syng sammen - de bedste sange og melodier for børn

Pris: 249,95 kr.

En stor flot interaktiv børnebog fuld af smukke illustrationer af Bente Bech.

Her er samlet 20 af de allermest elskede og sjoveste børnesange. Find din yndlingssang, tryk på musiksymbolet på siden, og så er musikken i gang. Syng med på " Hjulene på bussen", "Den lille frække Frederik" og mange andre skønne børnesange.

Alder: Fra 3 år

Se mere og køb her


Nem mad du selv kan lave

Pris: 149,95 kr.

Gå på opdagelse i mere end 50 spændende opskrifter til den lille kok, i bogen  "Nem mad du selv kan lave" som er kogebog for børn.

Børn, der kan lide at snitte, hakke og røre i køkkenet, får her en god vejledning, så de kan lave deres egne retter. Retterne er nemme at lave for børnene, og hele familien vil nyde at være med til at spise dem.

Alder: Fra ca. 6 år

Se mere og køb her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.