Smykker skal passes og plejes, så de holder sig pæne og ikke mindst hele i længere tid. Vi giver dig gode råd til hvordan.

Uanset om dine smykker er i ædelmetal (guld eller sølv) eller belagt (forgyldt, forsølvet, platineret el.l. ), så skal de behandles nænsomt, hvis du gerne vil have glæde af dem i lang tid.

Mange af os har arvesmykker, som vi for alt i verden vil passe på, uanset om vi bruger dem eller ej. Derudover har de fleste også hverdagsmykker, som de går med dagligt, eller skifter ud afhængigt af anledning. Men uanset smykkets betydning eller værdi, så vil vi, ligesom med så meget andet, gerne have glæde af det i længere tid.

Det kan du få, hvis du plejer og passer dine smykker korrekt. Holder du dig til denne huskeliste, så er du godt på vej:

  • Tag alle dine smykker af, når du sover og dyrker sport.
  • Generelt skal du tage dine smykker af, når du har med vand og kemi at gøre. Fx når du går i bad, vasker op og gøre rent eller vasker hænder.
  • Opbevar dine smykker i et smykkeskrin eller en lukket beholder.
  • Lad ikke dine smykker ligge på badeværelset.
  • Du kan rense både dine guld- og sølvsmykker ved at lægge dem i varmt vand tilsat lidt sæbe eller opvaskemiddel. Skrub dem forsigtigt med en blød tandbørste, skyl efter og tør dem forsigtigt af.

Fugt, sved, vand og kemi er generelt dårligt for dine smykker og kan skade belægningen og ædelmetallet. Der er lidt forskel på, hvor meget ægte og belagte smykker kan tåle. Derfor kan du behandle dem lidt forskelligt, men et godt råd er hellere at være lidt ekstra påpasseligt med alle dine smykker.

Dette kan dine belagte smykker ikke tåle
Smykker med belægning kan ikke tåle sæbe, creme, hårlak o.lign kemi, da det vil ætse forgyldningen væk over tid. Ægte smykker kan bedre tåle sæbe, vand og andre produkter. Er der sten og perler i dine smykker, så skal du igen være lidt mere påpasselig. Vand, sæbe og kemi kan nemlig blødgøre den lim, som de er sat fast med.

Har du lidt dyrere smykker, så er et godt råd at få dem efterset én gang om året hos en guldsmed. De kan sørge for at fæstne sten og perler og rense dine smykker skånsomt.

Vi har udvalgt 7 armbånd. Der er både belagte smykker og ægte smykker i forskellig stil, så du kan finde det smykke, der passer bedst til dig.

Pernille Corydon Armbånd, Saga, Guld
Elegant Pernille Corydon armbånd i forgyldt sterlingsølv med banket overflade, der fanger lyset på en rigtig fin måde.

750,00 kr. køb det her


Georg Jensen Infinity armbånd 452B, sølv med brillanter
Rhodiumbelagt sterlingsølv med pavefattede brillanter på i alt 0,24 ct. Mål: Længde 18 cm, vedhæng 15 mm. Design: Regitze Overgaard.

4.975,00 kr   2.985,00 kr  (spar 40%) køb det her


Pearl Detail Bracelet - gulfarvet
Fri fragt på ordrer over 399 kr.

119,95 kr køb det her


Christina Jewelry Feather Armbånd i sølv
Smukt Feather armbånd i sterling sølv fra Christina Jewelry. Midt på armbåndet sidder et flot stykke udformet som en fjer, hvor der langs misten er isat 6 ægte topaser. FRI FRAGT I DANMARK. Lagerførte varer sendes samme dag. Bestil før kl. 14.00

595,00 kr. køb det her


Stine A Armbånd, Rainbow Mix, Pink/Multi
Så legende og feminint i sit design - Rainbow Mix armbåndet fra Stine A i i lys pink nylonsnor med små stenperler i forskellige farver. Armbåndet har en lille mønt og perler i 18 karat forgyldt sterlingsølv der giver armbåndet sit stilfulde look.  Gratis fragt på ordrer fra 495,- 0g 30 dages fuld returret.

365,00 kr. køb det her


Stine A Armbånd, Three Leaves, Sølv
Stine A armbånd, der hedder Three Leaves med tre små blade i sterlingsølv.

595,00 kr. køb det her


Georg Jensen Offspring armbånd med sølv og 18 kt. rosa guld vedhæng
Georg Jensen Offspring sølv armbånd med to sammensatte ringe, hvor den lille ring i 18 kt. rosa guld sidder inde i den store sølv ring. Offspring er designet af Jacqueline Rabuns som er inspireret af kærlighedsbåndet mellem mennesker.

1.750,00 kr. køb det her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.