Uanset om du skal på stranden, i sommerhus eller sidde i din have og nyde sommersolen, så er en god gammeldags bog god underholdning. Vi har samlet seks bøger, som får timerne til at flyve væk.

For mange betyder sommerferien mere tid til at læse bøger. Vi sætter os ud i haven, på stranden eller i sofaen, når det regner og forsøger at fordybe os i de skrevne ord.


Find sommerlæsning hos Bog & Idé her

Det er både afslappende og fornyende for en gangs skyld at slå op i en bog og selv danne sig billeder, der passer til historien, som vi ellers er blevet vant til at få serveret, når vi tænder for Netflix. Det giver også en helt særligt form for fordybelse, for det er trods alt de færreste, der formår både at læse i en bog og scrolle gennem facebook og instagram samtidig.

Så læg telefonen væk, sæt dig i solen og hiv en af disse bøger frem.Undtagelsen af Christian Jungersen
149,- hos Bog & Idé

Bogen har et par år på bagen, men er netop blevet filmatiseret med blandt andre Sidse Babett Knudsen i en af hovedrollerne. Derfor, hvis du ikke har læst bogen endnu, så skulle du gøre dig selv den tjeneste.

Da veninderne Iben og Malene modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab kan have bragt dem i livsfare: Men hvor kommer truslerne egentlig fra? Kollegernes reaktioner tyder på, at ingen af dem er helt, som de andre tror. Efterhånden som historier fra fortiden og privatlivet dukker op, afsløres arbejdspladsen som en skueplads for chikane og kampe på liv og død. Romanen Undtagelsen er en besættende historie om kærlighedens og ondskabens mange forklædninger.

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup
249,95,-  hos Bog & Idé

En roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen – alt imens vold, angst  og modstand spreder sig på den indre front.

Hvis du ikke er overbevist kan du læses Berlingskes anmeldelse af bogen her

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.Normale Mennesker af Sally Rooney
149,95,- hos Bog & Idé

Normale mennesker fra 2018, men er først for nyligt blevet til en TV-serie, som kan ses på DR TV i øjeblikket. Har du allerede set serien og fik lyst til at dykke endnu mere ned i Connell og Mariannes liv? Hvis du endnu ikke har kastet dig over serien, så kan du passende starte med bogen.

Connell og Marianne er vokset op i den samme lille landsby i Irland, men det er også det eneste, de har til fælles.

Marianne bor i den hvide palævilla med den lange indkørsel, Connells mor gør rent hos Mariannes familie. Connell er populær og afholdt i gymnasiet, Marianne er en enspænder, og hun ved af smertefuld erfaring, at det er bedst at undgå de andre fra skolen. Men da Connell og Marianne en dag indleder en samtale i Mariannes køkken – der på en gang er kejtet og inciterende – bliver det begyndelsen på en kærlighedshistorie, der kommer til at vare mange år frem og ændre deres liv for altid.

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.Kunsten at være fucking ligeglad af Mark Manson
249,95,- hos Bog & Idé

En anderledes guide til et godt liv. Er du også dødtræt af selvhjælpsbøger, der fortæller dig, at bare du er glad og positiv, så skal det nok gå alt sammen? I Kunsten at være fucking ligeglad finder du den stik modsatte tilgang: Livet er fyldt med problemer, og du slipper aldrig for dem. Kunsten er at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Du er nødt til at vælge, hvilke problemer du vil have i dit liv, og hvilke du bare vil springe op og falde ned på.

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.Meter i sekundet af Stine Pilgaard
199,95,- hos Bog & Idé

En humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med en stærk vilje til højskolelivets fællesskab, men alligevel kommer til at skrive slagsange i smug.

Hvis du ikke er overbevist kan du læses Berlingskes anmeldelse af bogen her

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.Vi er fem af Mattias Faldbakken
183,- hos Bog & Idé

På Råset, tre timer nord for hovedstaden, bor Tormod Blystad med hans kone Siv og børnene Alf og Helene. Efter nogle udsvævende ungdomsår er Tormod blevet en tryg og pålidelig familiefar. Men i alle familier findes der et tomrum, som skal fyldes. Ind kommer hunden Snusken til huset på Råset. Derefter går Tormod  til værkstedet en aften og blander rød ler og kunstgødning i æltemaskinen - og dermed udfordrer han kræfter som han ikke kender rækkevidden af. “Vi er fem” er en skarp, humoristisk og særpræget roman, som blandet eventyr, horror, mytologi og science fiction med rå realisme.

Er du ikke helt overbevist, så kan du læse Berlingskes anmeldelse her

Find bogen her

 • Gratis levering til alle butikker
 • 365 dages bytte garanti
 • Levering til pakkeshop for 19,95 kr.

Læs også: 4 af Danmarks mest populære lydbøger: Bliv klogere med Kisser, Jørgen, Hella og Mads

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.