Danskerne kan ikke få nok af krimier. Vi sluger det råt, når der kommer nye spændende historier om detektiver, mordgåder og lyssky kriminelle. Lige nu kan du få 30 dage gratis hos Mofibo, så du har nok bøger til din næste ferie.

De fleste af os elsker en god krimi. Hvem slog hvem ihjel? Hvem skjuler noget? Hvem leder os på vildspor, og hvilke spor afslører hvem?

Vi læser mange krimier her til lands, og derfor har vi samlet et lille overblik over en håndfuld gode bøger til dig, der ikke kan få nok af død, mord og kriminalitet. Og så kan du selv vælge mellem lyd- eller e-bog, du kan tage det med på din næste ferie og få tiden til at gå på rejsen.

Læs eller lyt til mere end 150.000 bøger hos Mofibo. BT-læsere får de første 30 dage gratis. - Stop abonnementet når du vil

Pierre Lemaitres krimi: Alex

Den franske krimimester Pierre Lemaitre har skrevet en række fremragende krimiromaner, der alle er værd at læse. I Alex, der er en del af Lemaitres såkaldte navne-trilogi om den lille (1.52 cm) vicekommissær Camille Verhoeven, er den smukke Alex blevet bortført på åben gade, og blevet hejst nøgen op i et bur i en forladt fabrikshal. Sagen viser sig hurtigt at omhandle mordet på op til seks kvinder, og hele mordgåden skal løses nærmest uden hjælp fra vidner. Alex er en både grusom og underholdende historie med op til flere overraskende plottwists undervejs.

Læs eller lyt til den den spændende krimi på Mofibo her

Philip Kerrs krimi: Et tysk rekviem

Kender man forfatteren Raymond Chandler, vil man elsker Philip Kerrs formørkede Berlin Noir-univers. I ‘Et tysk rekviem’, den tredje bog i den anmelderroste serie, møder vi igen den hårdkogte og livstrætte privatdetektiv Bernhard Gunther. Året er 1948, og Gunther prøver at tjene til dagen og vejen i det sønderbombede Berlin. Gennem lyssky kontakter får han til opgave at opklare et på en amerikansk officer i Wien i Østrig. Her må han operere i et højspændt miljø, præget af gamle nazister, samt både amerikanske og russiske agenter - og forførende kvinder.

Læs eller lyt til den spændende bog her

Mogens Blom: Enken fra Kiev

Tredje bog i rækken om efterretningsagenten Maiken Tarp er en hæsblæsende fortælling om internationale forviklinger, magtkampe og intriger i det danske efterretningsvæsen. En kvinde i Ukraine forsvinder med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter, og kort tid efter myrdes en ukrainsk deltager i en dansk konference. Sagen får Maiken Torp ind i en efterforskning, der trækker tråde til international politik, lejemordere og samfundets top og bund.

Læs eller lyt til bogen her

Læs også: Sådan genopdagder du gamle yndlingsserier, du havde glemt

Læs også: 6 lydbøger til børn: Sådan får du ro på bagsædet, når I skal på ferie

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Native & Creative i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.