'Skin' er på mange måder en lille film, men den er til gengæld en stor oplevelse.

Bryon Widner lever et både destruktivt og selvdestruktivt liv som skinhead i en verden af vold, had og masser af rusmidler.

Men da han møder Julie og hendes tre døtre fra tidligere forhold, mildnes han og tager sit liv op til revision – i en grad så han ønsker at lægge skinhead-livet bag sig.

Filmens titel henviser til Widners utallige racistiske tatoveringer – mange af dem i ansigtet – men at få dem fjernet viser sig at være Widners mindste problem.

Skinheadbevægelsen ser nemlig ikke med milde øjne på dem, der vender dem ryggen.

Og formår i udspekuleret grad at udnytte folks behov for at høre til.

Romancen mellem Bryon og Julie (en fremragende Jamie Bell og en lige så god Danielle McDonald – kendt fra 'Patti Cake$') føles utroligt ægte, og hele filmen er gennemsyret af troværdighed og mangel på klicheer, selv om der er mange faldgruber i historier om hadefulde mennesker, der lægger deres liv om.

B.T.s anmelder kalder 'Skins' den bedste film om nynazisme siden 'American History X'.
B.T.s anmelder kalder 'Skins' den bedste film om nynazisme siden 'American History X'.
Vis mere

Filmen, som er baseret på virkelige begivenheder, styrer i næsten irriterende grad uden om lækre Hollywood-løsninger og er på en gang kold, grå og trøstesløs – men også fascinerende.

Ikke mindst i kraft af Bryon, der er en mangefacetteret karakter.

Gennem små handlinger og bittesmå historier fra hans fortid undskylder filmen aldrig hans handlinger, men forsøger at forklare dem, og helt frem til filmens slutning er man selv i tvivl om, hvorvidt man egentlig tilgiver Bryon eller ej.

Den nok bedste film om nynazisme siden 'American History X'.

Filmen har dansk premiere den 17. oktober.