Lyt til artiklen

Musicalopsætningen af den populære ungdomskomedie ’Kærlighed ved første hik’ er til tider akavet at se på, men vinder alligevel på sine unge talenter, ekstreme fanpleje og en usædvanligt kikset Robert Hansen i sin glansrolle som Viktor Knudsen.

Skuespilleren var torsdag tilbage på scenen for første gang, siden han sidste år fik en hjerneblødning, og han indtog scenen med fuld energi i sin velkendte rolle som Viktor Knudsen, der i musicalversionen om muligt er endnu mere kikset end nogensinde før.

Robert Hansen er noget så sjældent som en musical-hovedrolleindehaver, der hverken synger eller danser synderligt meget.

Men fordi rollen som Viktor Knudsen i forvejen er lidt af en klassens klovn, så fungerer det egentlig – og bliver endda fantastisk komisk – når Robert Hansen spiller fuldkommen overkarikeret, eller som den eneste danser fjollet rundt med en hundebamse, mens alle andre på scenen laver en strømlinet koreografi. Det burde måske ikke fungere, men det gør det.

Foto: Miklos Szabo
Vis mere

I musicalversionen af ’Kærlighed ved første hik’ møder vi Anja og Viktor 20 år efter, at de havde deres allerførste gang sammen i gymnasietiden. Parret er havnet i en krise, Anja vil have en pause, og Viktor gør naturligvis alt, der står i hans magt, for at vinde hende tilbage.

Sideløbende følger vi den velkendte historie fra ’Kærlighed ved første hik’-filmen om, hvordan Viktor bliver ramt af uhelbredelig Anja-epidemi og forsøger at vinde hende fra den smarte 3.g’er Peter med alt, hvad der dertil kræves af letmælk og kondom-snak med svigerfar.

Takket være gengivelsen af den originale historie er musicalen et rent slaraffenland for fans af den gamle film. Selvom man udmærket kender replikkerne, så ér det bare stadig sjovt, når en ung Viktor Knudsen udbryder: »Letmælk? Det drikker jeg også selv«, eller når Peter konstaterer, at vinen er »helt outstanding«.

Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen gør det udmærket i rollerne som Anja og Viktor, men det er Anna Clara Sachs Leschly og Nicolai Jensen, der stjæler billedet i rollerne som de unge udgaver af de kendte karakterer.

Især Nicolai Jensen, der før denne rolle kun har spillet amatørteater for 10 år siden i Kalundborg, imponerer med sin sangstemme og sit sikre skuespil. Og så er det i sig selv utroligt, at det er lykkedes af finde en skuespiller, der faktisk ligner en ung Viktor Knudsen så godt.

Musikken fungerer generelt godt i forestillingen, og også her er der i den grad tænkt på fansene, når bandet Innocent Blood, der i sin tid lavede soundtracket til filmen, er med på scenen og spiller de originale sange.

Derudover bliver der brugt andre kendte pophits, men det fungerer dog ikke lige succesfuldt hver gang og bliver i nogle tilfælde decideret mærkeligt. Eksempelvis bliver der sunget ’Kærligheden kalder’, mens Anjas aparte reklamebureau fotograferer piger i hawaiikostumer. Det er bare underligt.

Selvom forestillingen byder på mange gode grin, så har den også flere sekvenser, der bliver rodede og mere kiksede end komiske. Heriblandt flere scener med model Oliver Bjerrehus, der debuterer som skuespiller i rollen som den smarte Topper, der bejler til Anja.

Foto: Miklos Szabo
Vis mere

Oliver Bjerrehus er bestemt ingen stor stjerne på en scene, men alligevel bliver det i momenter næsten så karikeret, at det faktisk bliver sjovt, som når Topper pludselig smider tøjet, eller spørger om Anja vil smage hans ’coq au vin’.

Forestillingen tager generelt ikke sig selv alt for seriøst, og selvom det også betyder ridser i lakken, så vil ’Kærlighed ved første hik’ bestemt være et underholdende nostalgitrip for især de store fans.

Forestillingen spiller i Tivolis Koncertsal i København frem til den 21. oktober og tager derefter på turné til Vejle, Esbjerg, Odense, Aarhus, Aalborg og Holstebro.