Jeg savner 'Julefeber'!

Som jeg skrev tidligere på ugen, blev jeg positivt overrasket over første afsnit af TV 2s nye familiejulekalender, men nu, hvor vi er igennem de første fem afsnit af 'Kometernes jul', er jeg alligevel stille og roligt ved at miste interessen og drømmer mig i stedet tilbage til sidste års geniale DR-julekalender 'Julefeber'.

Er det børnenes skuespil? Er det mængden af indlagte naturvidenskabelige replikker eller måske bare spildtiden oppe på den indtil videre kedelige 'Planet 9'?

Her følger en anmeldelse af den første uge af 'Kometernes jul':

Torsdag 2. december: Burde de ikke være gået i panik?

Hvordan ville du reagere, hvis din søster forsvandt ind i en mystisk maskine?

Børnene i 'Kometernes jul' lægger sig åbenbart bare til at sove, og da de næste dag i skolen ser et fysikforsøg med kvælstof og en julestjerneblomst, er det, som om de næsten har glemt situationens alvor.

Molly Egelind og Martin Greis-Rosenthal er dog en sød lærerduo, og jeg kunne ikke lade være med at grine, da sidstnævntes karakter konstaterer, at børnenes forsvinden er værre, end da han engang mistede et par børn på Esbjerg Fiskerimuseum.

Jeg køber dog ikke, at de to børn, der er fanget på 'Planet 9', stadig tror, de render rundt i en kælder. Eneste forklaring må være forvirringen over at være blevet fem år ældre, men alligevel...

'Gamle' Mie og 'gamle'-Johannes fanget på 'Planet 9'.
'Gamle' Mie og 'gamle'-Johannes fanget på 'Planet 9'. Foto: TV2
Vis mere

Fredag 3. december: Stikpille til Mette Frederiksen?

Er jeg den eneste, der mangler 'skip resume'-knappen, når jeg ser flow-tv?

'Kometernes jul' er ikke 'Game of Thrones'. Det er ret nemt at huske, hvad der skete i gårsdagens afsnit, så kom nu bare videre med historien.

Vi er rykket op på den fremmede planet, og her fungerer det desværre ikke sååå godt i samspillet mellem de to 'gamle' udgaver af Mie og Johannes, der, selvom de får hjælp af Chewbacca-jam alias rumvæsnet Tanja, indtil videre er julekalenderens svageste indslag.

Dog sjovt at kalde planetens strandede forsker Mette (Lotte Andersen, red.) for 'Jordens dronning'. Er det mon en hilsen til vores statsminister?

Lotte Andersen som forskeren Mette alias 'Jordens dronning'.
Lotte Andersen som forskeren Mette alias 'Jordens dronning'. Foto: TV2
Vis mere

Lørdag 4. december: Kæresteteori

Lotte Andersen er bare god som gnaven forsker, og selvom det kræver lidt barnlig fantasi, køber jeg, at hun helt alene har bygget den anden halvdel af planetrejse-maskinen oppe på planeten.

Lagde du mærke til plakaten på 'lille'-Mies værelse, da børnene var forbi for at hente insulin?

Det var en filmplakat for den danske superhelte-børnefilm 'Antboy' (der ligesom 'Kometernes jul' er instrueret af Ask Hasselbalch), og det åbner for en kæresteteori.

'Antboy' spilles nemlig af Oscar Dietz, der i 'Kometernes jul' spiller den 'gamle' Johannes, som nu er strandet med 'gamle'-Mie på 'Planet 9'. Så hvis Mie er fan af Antboy, så bliver hun selvfølgelig også vild med Johannes.

Kurt Ravn og hans håndlanger.
Kurt Ravn og hans håndlanger. Foto: TV2
Vis mere

Søndag 5. december: Det kan blive en lang jul

De to børn Elias og Noor er stadig relativt rolige over, at deres venner er forsvundet. Noor har endda overskud til at følge sit træningsprogram og planker løs, som om hun ved, at problemet alligevel når at blive løst inden juleaften.

Kurt Ravn indtager rutineret scenen som ond mobiltelefonsælger, og hvis du er fan, kan du jo smutte en tur nord for København og se bygningen, der bliver brugt som hans hovedkvarter.

Det er nemlig konferencecentret Søhuset i Hørsholm, der tidligere blandt andet er blevet brugt som bank i anden sæson af DRs dramaserie 'Bedrag'.

Men jeg er ved at miste tålmodigheden. Søs Egelinds mærkelige overpjattede sangindslag gjorde det ikke bedre, og nu må der godt snart komme lidt liv i historien oppe på 'Planet 9', ellers kan det blive en lang jul.