Fedt, fedt, fedt!

Selvom de konstant siger, at 'nu er det slut', kan Casper Christensen og Frank Hvam selvfølgelig ikke finde ud af at give slip på deres populære 'Klovn'-univers.

De to seneste film og den seneste sæson syv fra 2018 var generelt lidt til den ærgerlige side sammenlignet med det niveau, de lagde for dagen, da de lancerede 'Klovn' i midten af 00erne. Men bedømmer man ud fra premiereafsnittet af den nye sæson otte, virker de til at have genfundet succes-formlen fra de første sæsoner.

Casper Christensen er for første gang instruktør.

'Klovn' er tilbage.
'Klovn' er tilbage. Foto: Per Arnesen / TV2
Vis mere

Jeg ved ikke, hvor meget det spiller ind, men for det første ligner det, at man heldigvis har valgt at gå væk fra det lidt for polerede udtryk, der især prægede den seneste sæson, og tilbage til den mere rystede, håndholdte stil, som i 'gamle dage' var med til at lægge et genialt dokumentaristisk slør over det ellers fiktive univers.

Siden sidst har man derudover fornuftigt nok skilt sig af med Lene Nystrøm.

Hun var en kedelig kopi af Iben Hjejle (Der får en fin lille hilsen med på vejen i første afsnit, red.), men nu er Aqua-Lene heldigvis skiftet ud med Caspers nye, unge kone fra den seneste film, hvis naivitet giver Casper plads til at være 'klassisk Casper' og flirte til højre og venstre i byen.

Det er ikke super nytænkende, men jeg tror, de fleste 'Klovn'-fans elsker, at Casper igen sidder og giver den gas i vinklubben, at han har en form for 'tys-tys'-opsparingskonto og lægger hurtige planer, når vennerne er i nød. I første afsnit går det udover en dejlig ynkelig Michael Carøe, der gør længe ventet comeback.

Der sker måske lidt for mange ting i første afsnit, hvor flere ting flettes lidt for urealistisk sammen, men sådan er 'Klovn', og det er bare sjovt, når en tur hos lægen ender med et dødsfald og Frank som idiotisk/nærig gravrøver.

Jeg grinede i hvert fald højt flere gange.

Især da Frank helt dumt stress-drikker dyr rødvin og til sidst i panik smider Casper og Carøe under bussen, afslører deres hemmeligheder for konerne, og Casper og Frank helt tegneserieagtigt alligevel forsones to sekunder efter.

Frank og Mia i 'Klovn'.
Frank og Mia i 'Klovn'. Foto: Per Arnesen / TV2
Vis mere

'Klovn' er stærkt tilbage.

Der var desværre i første afsnit ikke plads til en af Casper og Franks evindelige diskussioner om et ligegyldigt emne, men det er stadig de to kammerater mod resten af verden, og sådan fortsætter det forhåbentlig sæsonen ud.

Jeg var egentlig afklaret med, at det nok ikke ville blive så godt, som man husker 'Klovn', men nu er forventningerne til de næste syv afsnit skruet i vejret, og jeg glæder mig til at se, hvad de ellers har fundet på, og hvilke kendte gæsteskuespillere som de forhåbentlig på ægte 'Klovn'-manér får sat i nogle ubehagelige situationer.

Vi er ikke ude i et premiereafsnit til historiebøgerne, og derfor ville jeg nok som udgangspunkt lande på fire ud af seks stjerner – men fordi jeg oplever en stemning af det originale 'Klovn', så ender vi på en flot femmer.