B.T. fælder dom over årets femte 'X Factor'-liveshow, hvor Blachman sprang ud som Nik & Jay-fan, seerne overraskede med sms-stemmerne, og TV 2 endnu engang gjorde det lidt for nemt for dommerne.

'X Factor' kan efterhånden godt virke lidt som en ørkenvandring.

TV 2 - eller hvem der bestemmer - giver dommerne uge efter uge, med åbne temaer som 'sommer', barndom' og som i aften 'spil dansk', alt for vide rammer for sangvalg, og derfor bliver det ofte halvkedeligt, når Oh Land for eksempel kan få lov at vælge en - for de fleste - ukendt sang til en af sine unge sangerinder.

'X Factor' er fredagsunderholdning for den brede masse, så tving i stedet dommerne til at fortolke store hits, så man reelt kan høre og se, hvem der har været mest opfindsom, så kan det være, seertallene når nye højder.

Og lad os så komme til aftenens dommmer-dom over femte liveshow, hvor storfavoritten Lucca overraskende røg i farezonen, og hvor det endte med et farvel til Blachmans syvmandsgruppe, The Kubrix.

Blachman som Nik & Jay-fan? Det havde jeg ikke set komme.

Den rutinerede overdommer er suverænt bedst til at sætte sine deltagere i scene, og Simon & Marcus storsvedende disco-version af Nik & Jays 'Hot' var i den geniale afdeling, hvor jeg er i tvivl, om jeg syntes, det var godt eller dårligt.

Simon og Marcus.
Simon og Marcus. Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

Koreografien med hofte-dansen var måske lidt bøvet, men det gør ikke noget. Blachman får drengene til at leve på en scene, og om man kunne lide det eller ej, så var de sammen med The Kubrix' underlige flerkone-show aftenens underholdningsmæssige højdepunkt.

Derudover er han bare altid dejligt arrogant, som når han omtaler seerne som 'mine'.

Oh Land er heldig med, at Blachman og Martin Jensen bruger al deres energi på at skændes med hinanden, så hendes deltagere mere eller mindre får lov til at køre roligt igennem.

Det var smart at lade Lucca synge et relativt stort hit af en ukendt sanger, så man fik illusionen af, at det kunne være Luccas egen, og derfor var det meget, meget overraskende, at seerne sendte hende i farezonen.

The Kubrix.
The Kubrix. Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

Til gengæld virkede det meget modigt/dumt at lade Solveig synge feltets måske mest ukendte sang - tilsat trompet. Hun var ved at ryge ud sidst, så her bad de nærmest om endnu en tur i farezonen. Men okay, det virkede, så godt satset.

Oh Land er derudover engang imellem lidt sjov i sin kritik. Blandt andet tror jeg, hun overvurderer, hvor meget fokus to balletdansere reelt kan tage fra en sangpræstation. Det mente hun efter Dan Laursens optræden, og selvfølgelig fik hun ikke ret.,

Martin Jensen siger skråsikkert, at han ved, hvad der virker ude i virkeligheden. Måske, men han ved tydeligvis ikke helt, hvad der virker i 'X Factor'.

Har han valgt de forkerte liveshows-deltagere? Det får vi aldrig svaret på, men selvom han forsøger med gimmicks som balletdansere, så virker det som et lille 'X Factor'-mirakel, at Dan overlevede til næste uge.

 

Martin Jensen undgik for en gang skyld at skulle sige farvel til en deltager, så nu må vi se, om han alligevel formår at få en deltager i finalen.