Lyt til artiklen

Det er ikke meget, han fylder i historien, men det er svært ikke at smile, når han dukker frem på skærmen.

Jeg taler om Isak Celinder Faurholm, der i DRs julekalender 'Julehjertets hemmelighed' spiller herregårdens yngste barn, Gotfred – og som i aftenens niende afsnit med en enkelt scene løb med opmærksomheden.

Ligesom DRs i 2020 havde gravet en lille guldklump frem i form af børneskuespiller Selma Pape som lillesøster Gro i julekalenderen 'Julefeber', har de i år fundet tiårige Isak, der spiller rollen som nuttet lille gavtyv til perfektion.

Han gjorde sig første gang bemærket for to afsnit siden, da han førte an i børnenes vanvittige strømforsøg med nissen Rumle.

Isak Faurholm som Gotfred i 'Julehjertets hemmelighed' og Selma Pape som Gro i 'Julefeber'.
Isak Faurholm som Gotfred i 'Julehjertets hemmelighed' og Selma Pape som Gro i 'Julefeber'.
Vis mere

I afsnit ni sad han så til undervisning i kongerækken hos oldfruen (Lise Baastrup), og her skal man have et stenhårdt voksenhjerte, hvis ikke man lod sig charmere af hans blik, og den måde han talte oldfruen efter munden på.

Derudover var afsnittet lidt til den kedelige side.

Jeg minder mig hele tiden selvom, at det er en familiejulekalender, hvor alle aldre skal kunne følge med – men nogle gange har de med at afsløre lidt for meget af den fremadrettede handling og tale et lidt for stift teatersprog.

Jeg kan eksempelvis godt lide det unge, ulykkeligt forelskede par i form af herregårdsdatteren Marie Louise og stalddrengen Rasmus.

Det er også fair nok, at de to unge skuespillere Isa Thorlacius og Maximilian Hale endnu ikke har så mange strenge at spille på, men deres skænderi, efter at Rasmus valgte ikke at forlade byen med Marie Louise, virkede ikke særlig naturligt.

Det blev også pludselig lidt for tydeligt, at der er noget mistænkeligt ved Karen Høsts nye ven, lommetyven Ilter.

Ja, faktisk blev det jo direkte skåret ud i pap, da han til sidst viste sig at stå i ledtog med den onde skærsliber, Lars Ravn – og her havde det nok haft en større dramatisk effekt, hvis Karen havde nået at knytte et bånd til ham forinden.

Men okay, der er stadig 15 afsnit tilbage – så mon ikke vi får et plot-twist eller to? Det håber jeg.