Og så har vi kun ét afsnit tilbage af 'Badehotellet'!

Ugens næstsidste omgang med TV 2s hitserie bød på masser af underholdende scener og et par enkelte fejlskud. Særligt én ting imponerer:

Alt kan stadig nå at ske i næste uges store finale!

Ja, det er selvfølgelig oplagt, at Hr. Serup nu forbarmer sig, efter fru Andersens fine fortælling om hotellets historie, og derfor dropper sine nedrivningsplaner, men hvad der så skal ske med badehotellet, virker ret åbent.

Det samme med de mange små sidehistorier.

Hvordan ender Amandas tyske eventyr?

Får Ottilia og Hr. Aurland hinanden? Hvad med Fie og Morten? Eller Molin og diamanterne? Eller fru Frigh og hendes sagfører?

Ja, sådan kan man nærmest stille spørgsmål ved næsten alle karakterer, og det er alligevel imponerende, at forfatterparret helt frem til det sidste holder deres seere fanget på så mange forskellige måder.

Bodil Jørgensen som Molly Andersen.
Bodil Jørgensen som Molly Andersen. Foto: TV 2
Vis mere

Ugens afsnit slog derudover fast, at selve hotellet fra start af har været seriens overordnede hovedperson.

Det store spørgsmål er, om 'onde' fru Serup får lov at rive hotellet ned, og hendes planer udmøntede sig her i næstsidste time i flere sjove scener.

For det første i form af de forskellige karakterers ubehag ved forandringer.

Hr. Weyse drømte sig straks sjovt tilbage til de gode gamle dage, andre lod sig sjovt hidse op over selv små forandringer som fru Serups 'vanvittige' plan om at lave en asfaltsti fra hotellet ned til stranden.

Lars Ranthe og Anne Louise Hassing som hr. og fru Madsen stjal derudover flere scener med sidstnævnte herligt på krigsstien.

Hun vil ikke finde sig i, at fru Serup vil lave alting om, og på underholdende vis spænede hun rasende rundt på hotellet med hr. Madsen panisk i hælene.  

Et par enkelte scener fungerede knap så godt.

Amanda svævede i sidste uge på en lyserød sky over at være blevet gift med sin tyske soldat, men da hun i denne uge pludselig befandt sig i Hamborgs ruiner, var det hele knap så rosenrødt.

Amanda møder i næstsidste afsnit sin svigerfar i Tyskland.
Amanda møder i næstsidste afsnit sin svigerfar i Tyskland. Foto: TV 2
Vis mere

Selvfølgelig har hun ikke vidst, præcis hvad hun kom ned til, da nyhederne ikke fløj så hurtigt rundt i verden i 1946, men fordi sceneskiftet fra hotellet til Hamborg skete så brat, virkede hun mest af alt bare lidt naiv.

Det er også svært at blive oprigtig investeret i Fie og Mortens historie.

Rosalinde Mynsters Fie-karakter har været fraværende i så mange sæsoner, så at vi nu skal se den ene sørgmodige scene efter den anden med de to føles bare lidt som unødvendigt fyld.

Vi må jo se, hvad det hele ender med, men jeg tænker, det havde været bedre at gemme hendes 'Badehotellet'-comeback til allersidste afsnit, hvor man så kunne slutte af med en storslået genforening.

Om ikke andet får fru Fjeldsø nok lov til at fejre sin falske 75-års fødselsdag.