Én kamp. To dyrebare missere. Fyret. Igen.

Alt lignede en drøm for Kåre Vedvik, men nu ligner hans karriere i stedet et mareridt.

Den norske kicker fik ellers i søndags den længe ventede debut i NFL for New York Jets - det gik dog helt, helt galt på banen.

Kåre Vedvik brændte undervejs i kampen et fieldgoal-forsøg og et ekstrapoint-forsøg - i alt ville det have givet fire point - og så endte holdet med at tabe 16-17.

Kåre Vedvik (th.) efter den første og eneste kamp for New York Jets.
Kåre Vedvik (th.) efter den første og eneste kamp for New York Jets. Foto: Brett Carlsen
Vis mere

Tirsdag blev nordmanden så fyret af New York Jets.

Det skete kun 11 dage efter, at Kåre Vedvik blev fyret af et andet NFL-hold, Minnesota Vikings, inden sæsonen overhovedet var gået i gang. Klubben havde ellers yderligere små tog uger tidligere skrevet kontrakt med kickeren.

Så nu ligger karrieren i den grad i ruiner for den 25-årige nordmand med to fyresedler på mindre en to uger i bagagen i en sport, hvor tålmodigheden med lige præcis kickere er ualmindelig lille.

Hans liv havde ellers forinden taget en drejning, der lignede en vaskeægte amerikansk drøm.

Kåree Vedvik nåede at spille et par preseasonkampe for Minnesota Vikings, inden han her blev fyret.
Kåree Vedvik nåede at spille et par preseasonkampe for Minnesota Vikings, inden han her blev fyret. Foto: Stephen Maturen
Vis mere

For knap to uger siden blev Kåre Vedvik slået ned og efterladt blødende og forslået på gaden, men hans daværende NFL-klub, Baltimore Ravens, hjalp han igennem og gav ham endda spilletid i nogle preseason-kampe, så han kunne finde sig en ny klub.

Det lykkedes altså, da Minnesota Vikings åbnede døren og gav en kontrakt til cirka fire millioner kroner i årsløn. Og så gik alt ellers galt.

Kåre Vedvik var den første nordmand, der siden 2001 fik spilletid i NFL. Nu er spørgsmålet, om han nogensinde kommer på banen igen.

New York Jets har i øvrigt i stedet hentet Sam Ficken som ny kicker. Han blev fyret i Green Bay Packers på den samme dag, som Kåre Vedvik blev smidt ud i Minnesota Vikings.