Der gik et chok gennem den amerikanske fodboldverden, da Damar Hamlin faldt om med hjertestop på banen 2. januar midt under en NFL-kamp.

Hamlin, der spiller for Buffalo Bills, var i kritisk tilstand, men allerede en uge efter kollapset, var han udskrevet fra hospitalet.

Og nu sender han en hilsen til sin redningsmand – nærmere betegnet Denny Kellington, der er assistenttræner hos Buffalo Bills, og som gav Hamlin hjertemassage på banen.

»Jeg skylder Denny mit liv. Han elsker at sige, at han bare gjorde sit job, hvilket er sandt, men den aften var han bogstavelig talt mit livs frelser,« siger Hamlin i fredagens udsendelse af Good Morning America.

Denny Kellington gav Hamlin hjertemassage, da NFL-spilleren faldt om på banen.
Denny Kellington gav Hamlin hjertemassage, da NFL-spilleren faldt om på banen. Foto: Mark Konezny
Vis mere

Du kan se klippet nederst i artiklen.

NFL-spilleren uddyber, hvor meget det betyder for ham, at Denny Kellington mødte på arbejde lige den dag, hvor Hamlin faldt om, og var i stand til at lægge alt til side for at redde Hamlins liv.

»Det er noget, jeg er utrolig taknemmelig for, og som jeg ikke tager for givet,« siger han.

Torsdag var Damar Hamlin til stede ved NFL Honers-ceremonien, hvor han holdt en rørende tale og takkede de højere magter for at kunne være til stede ved awardshowet.

Tidligere på ugen blev Hamlin ligeledes hædret ved National Football League Players Association, da han vandt en pris for sit velgørende arbejde i samfundet.