Kåre Vedvik blev efterladt på en øde gade midt om natten. Overfaldet. Forslået. Med alvorlige skader i ansigtet og tænder slået ind.

Nu har nordmanden fået sin drøm opfyldt.

Et år efter at han blev tæsket, har han nu fået en kontrakt med et NFL-hold. Minnesota Vikings har givet den 25-årige kicker en kontrakt til en værdi af cirka fire millioner kroner.

Han er blevet tradet væk fra Baltimore Ravens, der har hjulpet ham i den svære tid.

Kårre Vedvik i aktion i testkamp mod Jacksonville Jaguars - her scorede han fire field goals.
Kårre Vedvik i aktion i testkamp mod Jacksonville Jaguars - her scorede han fire field goals. Foto: Scott Taetsch
Vis mere

»Jeg vil gerne sige tak til klubben for alt, hvad de har gjort for mig,« sagde Kåre Vedvik som det første om sin gamle klub, da han blev præsenteret i sin nye klub.

At han nu kan kaldes sig 'rigtig' NFL-spiller, lå ikke i kortene for et år siden.

Natten til 1. september i 2018 var han i byen med holdkammeraterne i Ravens. Ud på natten blev han overfaldet og gennemtæsket.

Allerede dengang var han et lovende talent med stor sparkestyrke i sine ben. Hos Baltimore Ravens var - og er - der dog ikke plads til ham på grund af den velrenommerede kicker Justin Tucker, og han satsede dengang på at blive sendt videre til en anden klub. Tradet.

Det skulle efter planen ske i dagene efter byturen med det tragiske udfald.

I stedet blev Kåre Vedvik indlagt i fem dage på hospitalet, og Baltimore Ravens placerede ham efterfølgende på den såkaldte 'reserve non-football injury list' - hvilket i prakis betød, at han ikke måtte spille i hele sæsonen.

I stedet har den 25-årige nordmand forberedt sig på at komme tilbage.

»Man tror, at ens liv vil udvikle sig på en bestemt måde. Man tror, at man har en form for kontrol. Når der sker sådan noget, som der skete sidste, mister man den fornemmelse. Det har haft stor indflydelse på mig - også mere end jeg havde troet, det ville have,« har Kåre Vedvik sagt til Baltimore Ravens hjemmeside

Forleden fik han lov at spille i en testkamp for Baltimore Ravens, hvor han scorede field goals fra 55, 45, 29 og 26 yards.

Og han kunne efterfølgende næsten ikke sætte ord på comebacket.

»Det ramte mig meget mere følelsesmæssigt, end jeg havde regnet med,« siger Kåre Vedvik:

»Der har været så  meget forventning. Og det har været et langt år, hvor jeg har bygget mig selv op til det her øjeblik igen. Jeg elsker fodbold, jeg elsker sport. Men det var en helt anden følelse igen at være tilbage på banen.«

Men det var nok til at sikre sig en kontrakt med Minnesota Vikings.